Pšenično-ražný chlieb z domácej pekárne
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 7525x
Tento recept zvládne každý domáci pekár - začiatočník.
Recept na 6 porcií.
(Recept sa páči celkom 1x)
2 komentáre
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
350 g | hladká pšeničná múka |
1 lyžička | Rasco |
1/4 kocky | droždie |
150 g | ražná múka |
2 lyžičky | soľ |
300 ml | voda |
1 lyžička | oregano |
2 lyžičky | cukor |
Postup prípravy receptu
Do nádoby na pečenie vlejeme vodu, nasypeme oba druhy múky a do každého rohu zvlášť nasypeme korenie, teda cukor, soľ, rascu a oregano. Do stredu rozdrobíme droždie. Pekáreň nastavíme na základný pečící program a chlieb upečieme. Po upečení pšeničný-ražný chlieb z domácej pekárne vyberieme z nádoby a pred konzumáciou ho necháme asi 20 minút vychladnúť.
Komentáre k receptu Pšenično-ražný chlieb z domácej pekárne (2 komentáre)
-
Peter Král
01.March 2011 22:07
Mala ste pridať vodu.
-
Vaše méno
01.March 2011 20:33
ved chlieb je strasne husty mne to az haky nadvihlo husta masa z muk neviem