Provensálsky šalát
- šaláty
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 145238x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
bazalka | |
1 lyžica | rastlinný olej |
soľ | |
2-3 lyžíc | olivový olej |
200 g | baklažán |
570 g | sterilizovaná Zlatá kukurice Bonduelle (2 konzervy 425 ml) |
1 | pór |
2 ks | červená paprika |
2 strúčiky | cesnak |
korenie |
Postup prípravy receptu
Kukuricu scedíme. Baklažán nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenom oleji dočervena. Necháme vychladnúť. Potom pridáme kukuricu, na kocky nakrájanú papriku, nakrájaný pór a rozmliaždeniu cesnak. Ochutíme soľou, korením a bazalkou. Zalejeme olivovým olejom a všetko premiešame.
Tip: Pridaním paradajok nakrájaných na mesiačiky získame ešte lepšiu chuť.
pripravil p. Albert Hauptmann