Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Provensálsky kurací plátok

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22839x
Provensálsky kurací plátok

Poctivý plátok kuracieho mäsa naložený v netradičnej marinády. Môžeme aj grilovať.

vytlačiť recept Provensálsky kurací plátok
recept Provensálsky kurací plátok
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica tmavá sójová omáčka
1 lyžička provensálske korenie
štipiek mletá štipľavá paprika
4 - 5 ks nakladaný cesnak s chilli
soľ
2 ks kurací rezeň

Postup prípravy receptu

Kurací rezeň umyjeme a mierne naklepeme, nemal by byť príliš tenký. Votrieme do neho trochu soli a mletej pálivej papriky.Maso dáme do misky. Pokvapkáme sójovou omáčkou, premiešame s provensálskym korením a zalejeme nálevom z nakladaných cesnaku, ktorý nám nahradí všetok olej (asi 3 - 4 lyžice). Premiešame s pokrájanými strúčikmi cesnaku a necháme marinovať cez noc. Panvica rozpálime a kuracie mäso osmažíme z oboch strán za podliaty trochou vody. Provensálsky kuracie plátok môžeme pripraviť aj na grile. Provensálske kuracie plátok podávame so zeleninovou oblohou a ako príloha postačí kúsok pečiva. Hodí sa aj ryža.

Komentáre k receptu Provensálsky kurací plátok (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty