Provensálsky králik
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 26962x
Pečený králik s provensálskym korením. Možno podávať ako so zemiakovou kašou, tak is ryžou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | smotana na šľahanie |
1 - 2 ks | cibula |
1 ks | králik |
podľa chuti: | |
maslo | |
podľa potreby: | |
celý čierne korenie | |
1 - 2 ks | bobkový list |
soľ | |
polievková zelenina v soli | |
mleté čierne korenie | |
slanina | |
celé nové korenie | |
grilovacie korenie | |
3 ks | Piri Piri papričky |
provensálske korenie | |
horcica |
Postup prípravy receptu
Králika naporcuje. Porcie králika osolíme a okoreníme. Pekáč vyložíme plátky údeného bôčika alebo slaniny. Ďalšia časť slaniny (bôčika) nakrájame na kocky a vyškvaříme na panvici. Pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a na drobno nakrájaný cesnak. Po zesklovatění potom pridáme polievkovú zeleninu so soľou (alebo mrazenú zeleninu pod sviečkovú). Zalejeme vodou, podusíme a odstavíme. Do pekáča uložíme porcie králika na piatky slaniny, pridáme horčicu, grilovacie korenie, provensálske korenie, celé korenie, nové korenie a bobkový list. Všetko zalejeme zmesou z panvice, pridáme hore 3 papričky Piri Piri (aby išli dobre vytiahnuť), poukladáme plátky masla, podlejeme vodou alebo vývarom a pečieme na 200 ° C domäkka. Pri otáčaní mäsa vyberieme papričky Piri Piri, aby mäso nebolo moc ostré. Po otočení králika vlejeme šľahačku pre zjemnenie. Provensálskeho králika dopečieme odkrytého, aby sa mäso vypeklo do chrumkava. Provensálskeho králika podávame so zemiakmi alebo ryžou.