Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Provensálsky králik

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 26962x
Provensálsky králik

Pečený králik s provensálskym korením. Možno podávať ako so zemiakovou kašou, tak is ryžou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Provensálsky králik
recept Provensálsky králik sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok smotana na šľahanie
1 - 2 ks cibula
1 ks králik

podľa chuti:

maslo

podľa potreby:

celý čierne korenie
1 - 2 ks bobkový list
soľ
polievková zelenina v soli
mleté čierne korenie
slanina
celé nové korenie
grilovacie korenie
3 ks Piri Piri papričky
provensálske korenie
horcica

Postup prípravy receptu

Králika naporcuje. Porcie králika osolíme a okoreníme. Pekáč vyložíme plátky údeného bôčika alebo slaniny. Ďalšia časť slaniny (bôčika) nakrájame na kocky a vyškvaříme na panvici. Pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a na drobno nakrájaný cesnak. Po zesklovatění potom pridáme polievkovú zeleninu so soľou (alebo mrazenú zeleninu pod sviečkovú). Zalejeme vodou, podusíme a odstavíme. Do pekáča uložíme porcie králika na piatky slaniny, pridáme horčicu, grilovacie korenie, provensálske korenie, celé korenie, nové korenie a bobkový list. Všetko zalejeme zmesou z panvice, pridáme hore 3 papričky Piri Piri (aby išli dobre vytiahnuť), poukladáme plátky masla, podlejeme vodou alebo vývarom a pečieme na 200 ° C domäkka. Pri otáčaní mäsa vyberieme papričky Piri Piri, aby mäso nebolo moc ostré. Po otočení králika vlejeme šľahačku pre zjemnenie. Provensálskeho králika dopečieme odkrytého, aby sa mäso vypeklo do chrumkava. Provensálskeho králika podávame so zemiakmi alebo ryžou.

Komentáre k receptu Provensálsky králik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty