Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Provensálska krkovička

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 130400x
Provensálska krkovička

Vcelku jednoduchá príprava veľmi chutného obeda. Mäso naložené v provensálskom korení a zaliate olivovým olejom získa veľmi jemnú chuť a zvýši vašej túžbu po Francúzsku!

vytlačiť recept Provensálska krkovička
recept Provensálska krkovička
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

worcesterová omáčka
4 lyžice provensálske korenie
1/2 dl olivový olej
2 - 3 lyžičiek korenie na steak
4 porcie bravčová krkovička
soľ, korenie
200 ml smotana na varenie

Postup prípravy receptu

Mäso očistíme a nakrájame na silnejšie plátky (na steak). Ľahko naklepeme, dobre okoreníme provensálskym korením a korením na steak a potrieme je bavorskou horčicou. Porcia vkladáme do uzatvárateľnej misky a postupne ich zalejeme olivovým olejom. Necháme ich uležať aspoň do ďalšieho dňa. V kastróle s pokrievkou si rozpálime max lyžicu oleja (mäso je naložený, netreba už olej dávať). Potom vložíme pripravené porcie mäsa. Sprudka opečieme z jednej strany a otočíme. Osolíme a môžeme pridať korenie. Pokvapkáme worcesterskú omáčku a prikryjeme pokrievkou. Pečieme do mäkka, ale nepodléváme, aby mäso nestratilo šťavu. Asi po 20 minútach (keď je mäso mäkké), mäso vyberieme a zlejeme prebytočnú šťavu a tuk. Potom do hrnca k výpeku pridáme smotanu na varenie, zamiešame a odstavíme. Vznikne veľmi chutná omáčka, ktorú podlievame porcie mäsa na tanieri alebo jej prelievame prílohu. Provensálsku krkovičku podávame s cesnakovými zemiakových placiek, ale chutia aj americké zemiaky alebo iná úprava zemiakov. Pokrm dopĺňame čerstvou zeleninou alebo zeleninovými šalátmi.

Komentáre k receptu Provensálska krkovička (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty