Provensálska krkovička
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 130400x
Vcelku jednoduchá príprava veľmi chutného obeda. Mäso naložené v provensálskom korení a zaliate olivovým olejom získa veľmi jemnú chuť a zvýši vašej túžbu po Francúzsku!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
worcesterová omáčka | |
4 lyžice | provensálske korenie |
1/2 dl | olivový olej |
2 - 3 lyžičiek | korenie na steak |
4 porcie | bravčová krkovička |
soľ, korenie | |
200 ml | smotana na varenie |
Postup prípravy receptu
Mäso očistíme a nakrájame na silnejšie plátky (na steak). Ľahko naklepeme, dobre okoreníme provensálskym korením a korením na steak a potrieme je bavorskou horčicou. Porcia vkladáme do uzatvárateľnej misky a postupne ich zalejeme olivovým olejom. Necháme ich uležať aspoň do ďalšieho dňa. V kastróle s pokrievkou si rozpálime max lyžicu oleja (mäso je naložený, netreba už olej dávať). Potom vložíme pripravené porcie mäsa. Sprudka opečieme z jednej strany a otočíme. Osolíme a môžeme pridať korenie. Pokvapkáme worcesterskú omáčku a prikryjeme pokrievkou. Pečieme do mäkka, ale nepodléváme, aby mäso nestratilo šťavu. Asi po 20 minútach (keď je mäso mäkké), mäso vyberieme a zlejeme prebytočnú šťavu a tuk. Potom do hrnca k výpeku pridáme smotanu na varenie, zamiešame a odstavíme. Vznikne veľmi chutná omáčka, ktorú podlievame porcie mäsa na tanieri alebo jej prelievame prílohu. Provensálsku krkovičku podávame s cesnakovými zemiakových placiek, ale chutia aj americké zemiaky alebo iná úprava zemiakov. Pokrm dopĺňame čerstvou zeleninou alebo zeleninovými šalátmi.