Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Prírodné hovädzie roštenky dusené na kapary

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 67063x
Prírodné hovädzie roštenky dusené na kapary

Recept vhodný na celkom rýchly nedeľný obed.

vytlačiť recept Prírodné hovädzie roštenky dusené na kapary
recept Prírodné hovädzie roštenky dusené na kapary
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks hovädzie roštenky
3 - 5 dkg cibula
1 lyžíc nasekané kapary
olej
3 lyžice biele víno

na ozdobu:

celé kapary
petržlen

na potření:

sardelová pasta

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

hovädzí vývar
hotová zápražka

Postup prípravy receptu

Plátky roštěnek umyjeme, osušíme, na okrajoch niekoľkokrát narežeme a naklepeme. Potom je ľahko potrieme sardelovou pastou a okoreníme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. V hlbokej panvici rozpálime olej, sprudka na ňom z oboch strán mäso opečieme. Potom roštenky vyberieme a do výpeku pridáme cibuľku. Ľahko orestujeme a vrátime mäso. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni podusíme, kým nepustí šťavu. Až teraz prilejeme vývar, víno a pridáme nasekané kapary. Dusíme domäkka. Podľa potreby môžeme omáčku zahustiť hotovú zápražkou a podľa chuti prisoliť. Prírodný sviečkovej podávame s ryžou, zdobíme petržlenom a celými kapary.

Komentáre k receptu Prírodné hovädzie roštenky dusené na kapary (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty