Prírodné hovädzie roštenky dusené na kapary
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 67063x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | hovädzie roštenky |
3 - 5 dkg | cibula |
1 lyžíc | nasekané kapary |
olej | |
3 lyžice | biele víno |
na ozdobu: | |
celé kapary | |
petržlen | |
na potření: | |
sardelová pasta | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
hovädzí vývar | |
hotová zápražka |
Postup prípravy receptu
Plátky roštěnek umyjeme, osušíme, na okrajoch niekoľkokrát narežeme a naklepeme. Potom je ľahko potrieme sardelovou pastou a okoreníme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. V hlbokej panvici rozpálime olej, sprudka na ňom z oboch strán mäso opečieme. Potom roštenky vyberieme a do výpeku pridáme cibuľku. Ľahko orestujeme a vrátime mäso. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni podusíme, kým nepustí šťavu. Až teraz prilejeme vývar, víno a pridáme nasekané kapary. Dusíme domäkka. Podľa potreby môžeme omáčku zahustiť hotovú zápražkou a podľa chuti prisoliť. Prírodný sviečkovej podávame s ryžou, zdobíme petržlenom a celými kapary.