Prírodná kuracia pečeň s cibuľkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 11160x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | slnečnicový olej |
500 g | kuracia pečeň |
omáčka: | |
1 ks | stredné cibule |
1 lyžica | solamyl |
300 - 400 ml | vlažná voda |
podľa chuti: | |
soľ | |
sušený (granulovaný) cesnak | |
čerstvý mletý korenie |
Postup prípravy receptu
Kuracia pečeň opláchneme, len prekrojíme v stredu a dobre osušíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. V panvici rozohrejeme olej, do ktorého vložíme restovat pečeň. Pečeň restujeme za občasného premiešania asi 5 minút pod pokrievkou, potom je poprášime lyžičkou korenia a kto má rád, môže pridať aj sušený cesnak. Znovu premiešame a restujeme ešte ďalších 5 - 10 minút. Potom mäkká pečeň poprášime soľou, premiešame, vyberieme z výpeku, ale udržujeme teplá. Vo vode rozmiešame solamyl a kašičku ochutíme lyžičkou soli a korením (cesnakom). Do výpeku dáme cibuľku a necháme ju osmažiť dozlatista. Cibuľku opatrne zalejeme kašičkou a omáčku necháme asi 5 minút prevariť. Podľa chuti prisolíme alebo připepříme. Restovanou prírodná kuracia pečeň s cibuľkou rozdelíme na taniere, pridáme omáčku a servírujeme treba s dusenou (varenú) ryžou.