Pripravované hydinové žalúdky s karfiolom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 13682x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | karfiol |
1 ks | veľká cibuľa |
1 kg | kuracie žalúdky |
podľa chuti: | |
muškátový oriešok | |
soľ | |
1 lyžička | Rasco |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
hotová svetlá zápražka | |
zelená petržlenová vňať | |
olej | |
zeleninový vývar | |
maslo | |
príloha: | |
široké rezance |
Postup prípravy receptu
Kuracie žalúdky očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Potom je osolíme a okoreníme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Karfiol umyjeme a rozoberieme na ružičky. Petržlen nasekáme najemno. Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme hydinové žalúdky, ktoré orestujeme a zalejeme vývarom tak, aby dosahoval ich výšky. Pridáme rascu, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou zvoľna dusíme domäkka. Akonáhle je mäso mäkké, pridáme na malé ružičky rozdelený karfiol, podľa potreby prilejeme trochu vývaru, ochutíme strúhaným muškátovým orieškom a všetko dovaríme. Omáčku podľa potreby zahustíme hotovú svetlú zápražkou. Hydinové žalúdky zadělávané s karfiolom podávame s varenými širokými rezancami, ktoré zjemníme maslom a posypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.