Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pripravované hydinové žalúdky s karfiolom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 13682x
Pripravované hydinové žalúdky s karfiolom

Jednoduchý a veľmi chutný pokrm, ktorý pripravovali už naše prababičky.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Pripravované hydinové žalúdky s karfiolom
recept Pripravované hydinové žalúdky s karfiolom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks karfiol
1 ks veľká cibuľa
1 kg kuracie žalúdky

podľa chuti:

muškátový oriešok
soľ
1 lyžička Rasco
mleté čierne korenie

podľa potreby:

hotová svetlá zápražka
zelená petržlenová vňať
olej
zeleninový vývar
maslo

príloha:

široké rezance

Postup prípravy receptu

Kuracie žalúdky očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Potom je osolíme a okoreníme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Karfiol umyjeme a rozoberieme na ružičky. Petržlen nasekáme najemno. Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme hydinové žalúdky, ktoré orestujeme a zalejeme vývarom tak, aby dosahoval ich výšky. Pridáme rascu, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou zvoľna dusíme domäkka. Akonáhle je mäso mäkké, pridáme na malé ružičky rozdelený karfiol, podľa potreby prilejeme trochu vývaru, ochutíme strúhaným muškátovým orieškom a všetko dovaríme. Omáčku podľa potreby zahustíme hotovú svetlú zápražkou. Hydinové žalúdky zadělávané s karfiolom podávame s varenými širokými rezancami, ktoré zjemníme maslom a posypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Pripravované hydinové žalúdky s karfiolom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty