Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Presedená buchta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 20766x
Presedená buchta

Recept na vynikajúce buchtu, ktoré nikdy nie je dosť.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Presedená buchta
recept Presedená buchta
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 hrnky polohrubá múka
1 balíček prášok do pečiva
1/2 hrnku olej
1/2 hrnku mlieko
1 hrnek cukor
4 ks vajcia

náplň 1:

5 lyžíc cukor
1 ks vajcia
1 balíček vanilkový cukor
1/2 kg tvaroh

náplň 2:

mletá škorica
rum
lekvár

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme náplne. Tvaroh rozmiešame s vajcami a cukrom, podľa potreby pridáme mlieko, nemal by byť moc riedky. Lekvár zmiešame s rumom a škoricou. Vajcia na cesto rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Ušľaháme sneh z bielkov a štipky soli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko s olejom, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame sneh. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Nastriekame na ne mriežku z tvarohu pomocou cukrárskeho vrecka alebo pevného sáčku s ustřihnutým rožky. Do vzniknutých štvorčekov dáme kôpku lekváru alebo kúsok ovocia. Prosedlou buchtu vložíme do rúry vyhriatej na 200 ° C a pečieme asi 25 minút. Či je upečená skúsime špajlí. Tvaroh a lekvár sa počas pečenia čiastočne prepadnú do cesta. Prosedlou buchtu necháme vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Presedená buchta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty