Presedená buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 20766x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 hrnky | polohrubá múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
1/2 hrnku | olej |
1/2 hrnku | mlieko |
1 hrnek | cukor |
4 ks | vajcia |
náplň 1: | |
5 lyžíc | cukor |
1 ks | vajcia |
1 balíček | vanilkový cukor |
1/2 kg | tvaroh |
náplň 2: | |
mletá škorica | |
rum | |
lekvár |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme náplne. Tvaroh rozmiešame s vajcami a cukrom, podľa potreby pridáme mlieko, nemal by byť moc riedky. Lekvár zmiešame s rumom a škoricou. Vajcia na cesto rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Ušľaháme sneh z bielkov a štipky soli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko s olejom, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame sneh. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Nastriekame na ne mriežku z tvarohu pomocou cukrárskeho vrecka alebo pevného sáčku s ustřihnutým rožky. Do vzniknutých štvorčekov dáme kôpku lekváru alebo kúsok ovocia. Prosedlou buchtu vložíme do rúry vyhriatej na 200 ° C a pečieme asi 25 minút. Či je upečená skúsime špajlí. Tvaroh a lekvár sa počas pečenia čiastočne prepadnú do cesta. Prosedlou buchtu necháme vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať.