Prdelačka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 136596x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | jelito |
4 ks | zemiaky |
1 l | mäsový vývar |
4 strúčiky | cesnak |
na ozdobu: | |
čerstvé bylinky | |
podľa chuti: | |
soľ | |
majorana | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Krvavá tlačenka rozrežeme a vnútro pokrájame na menšie kúsky. Prilejeme k nim asi šálku vývaru a vidličkou rozmělníme na kašu. Vývar privedieme do varu, vložíme kocky zemiakov, cesnak, vmiešame kašu z jelítek a podľa chuti osolíme a okoreníme. Prdelačku varíme 15 až 20 minút. Prdelačku podávame posypanú čerstvými bylinkami.