Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Prdelačka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 136596x
Prdelačka

Polievka, ktorá sa jej hlavne na zabijačkách. U nás je veľmi obľúbená.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Prdelačka
recept Prdelačka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks jelito
4 ks zemiaky
1 l mäsový vývar
4 strúčiky cesnak

na ozdobu:

čerstvé bylinky

podľa chuti:

soľ
majorana
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Krvavá tlačenka rozrežeme a vnútro pokrájame na menšie kúsky. Prilejeme k nim asi šálku vývaru a vidličkou rozmělníme na kašu. Vývar privedieme do varu, vložíme kocky zemiakov, cesnak, vmiešame kašu z jelítek a podľa chuti osolíme a okoreníme. Prdelačku varíme 15 až 20 minút. Prdelačku podávame posypanú čerstvými bylinkami.

Komentáre k receptu Prdelačka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty