Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pravý ruský boršč

  • polievky
  • ruská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 122500x
Pravý ruský boršč

Vynikajúci polievka podľa receptu mojej kamarátky Svetlany, ktorá pochádza u Ruska.

vytlačiť recept Pravý ruský boršč
recept Pravý ruský boršč sa mi páči
(Recept sa páči celkom 22x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks bobkový list
1 ks červená repa
20 dkg kuracie mäso
2 ks polievkové kosti
10 ks celý korenie
5 ks klinček
30 dkg hovädzie mäso
30 dkg bravčové mäso
5 ks nové korenie

Postup prípravy receptu

Hovädzie, bravčové a kuracie mäso a polievkové kosti dáme do hrnca, pridáme bobkový list, klinčeky, celé korenie a nové korenie. Zalejeme vodou a varíme, až je mäso mäkké. Umyjeme opatrne červenú repu, aby sa nenarušila šupku a uvaríme do mäkka. Na masle opražíme cibuľu, pridáme nastrúhanú koreňovú zeleninu, zalejeme vývarom z uvareného mäsa, pridáme nakrájané zemiaky a hlávkovú kapustu. Až je zelenina skoro hotová, pridáme nastrúhanú červenú repu, paradajkový pretlak, nakrájané uvarené mäso, prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak a ostrejší klobásu. Osolíme, osladíme a okyselíme podľa svojej chuti.Necháme ešte chvíľku prevariť. Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou a sekaným kôprom. Môžeme použiť aj kôpor zavarený.

Komentáre k receptu Pravý ruský boršč (4 komentáre)

  • Stano 19.December 2016 23:22

    Presne tak sa to má pripravovať

  • erika 10.April 2014 13:04

    je to viborne

  • Miso 29.October 2013 11:52

    toto ma byt pravy rusky borsc? fuj.

  • RENATA 17.November 2010 11:42

    JE DOBRE KED SA TAM PRIDA AJ TROCHA KYSLEJ KAPUSTY

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt