Pravé žĺtkové venčeky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 141673x
Venčeky sú robené z odpalovaného cesta a povedú sa každému.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
14 dkg | hladká múka |
1 štipka | soľ |
90 g | stužený pokrmový tuk |
250 ml | voda |
4 ks | vajcia |
krém: | |
2 ks | vanilkový pudingový prášok |
4 lyžice | rum |
500 ml | mlieko |
12 dkg | cukor krupica |
15 dkg | maslo |
3 ks | vanilkový cukor |
poleva: | |
15 dkg | cukor múčka |
2 lyžice | horúce mlieko |
1 lyžica | rum |
Postup prípravy receptu
Do hrnca dáme variť vodu so soľou a tukom. Keď voda začne vrieť a tuk je rozohriaty, prisypeme múku a za stáleho miešania povaríme asi 5 minút. Potom cesto za občasného miešania necháme vychladnúť. Pridávame postupne jedno vajce po druhom. Vajcia musíme vždy do cesta najskôr zapracovať. Až potom do neho rozklepneme ďalšie. Hotové cesto dáme do vrecka na zdobenie tort. Na plech si dáme papier na pečenie a na neho robíme z odpalovaného cesta venčeky. Venčeky pečieme na 170 ° C asi 20 minút. Upečené venčeky necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Maslo necháme zmäknúť. Mlieko, z pudingu prášky a obaja cukry zvaríme v hladký puding a za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Do zmäknutého masla po častiach zašľaháme puding. Podľa chuti môžeme pridať rum. Vychladnuté venčeky rozkrojíme (najlepšie vrúbkovaným nožom) a plníme krémom. Pripravíme si polevu. Cukor, rum a horúce mlieko trieme 10 minút v miske. Polevou potom žĺtkovej venčeky prelievame. Žĺtkový venčeky necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Komentáre k receptu Pravé žĺtkové venčeky (10 komentárov)
-
VAS
14.March 2023 05:58
Documents Cloned cardsBanknotes dollar / euro Pounds Driver's License, Passport, ID, IELTS, TOEFL, VISA, Birth Certificate, School Diplomas, Marriage, US GREENCARD, SSN and many more Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762
-
Radko
14.January 2016 10:22
Snídna pre sampionov xD http://photoportrays.com/wp-content/uploads/2015/03/2249215992_2514f050c6_o.jpg
-
Vaše méno
18.February 2015 10:12
venčeky treba dať do piesť na 220 stup. a po 8 - 10 min.dať na 160 stup.Vyberať a prekrajovať po jednom kuse
-
Iveta KE
24.January 2014 18:22
pečte ich na 220 cca 10min. a potom dalších 10min. na 160.....po tejto dobe ich vyberajte z plechu po jednom a ihned rozkrojte vrúbkovaným nožom,aby sa z nich uvolnila para...tam bola tá chyba:)))
-
Vaše méno
12.January 2014 12:06
Treba opraviť vetu: "Vajcia musíme vždy..." na "Každé vajce musíme vždy". Treba ešte pridať túto vetu: "Nesmie sa počas pečenia otvárať rúra. Ani kto nemá sklo!"
-
betty
31.October 2013 22:02
mne tak isto splasnu v trube, a to vyzerali tak pekne,ked s a piekli, kde robim chybu, prosim poradte
-
katarina
31.July 2013 06:59
odkaz pre Martinku.Venčeky treba najprv 10min piect na190 apotom nechat dopiect na nižšej asi 150 na10 minut
-
martina
14.February 2013 12:25
sú naozaj krásne, ale mne vždy spľasnú alebo hned v trúbe, alebo hned ked ich vyberiem von a to som ich piekla tri krát po sebe a stále to isté, nechápem kde robím chybu.
-
j.zigova@azet.sk
03.December 2011 22:19
urobila som ich sú výborné, odporúčam vyskúšať.
-
Iveta
11.February 2011 20:32
Tak tieto venčeky zbožňuje celá moja rodina....:-)))