Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pravé žĺtkové venčeky

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 141673x
Pravé žĺtkové venčeky

Venčeky sú robené z odpalovaného cesta a povedú sa každému.

vytlačiť recept Pravé žĺtkové venčeky
recept Pravé žĺtkové venčeky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 48x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

14 dkg hladká múka
1 štipka soľ
90 g stužený pokrmový tuk
250 ml voda
4 ks vajcia

krém:

2 ks vanilkový pudingový prášok
4 lyžice rum
500 ml mlieko
12 dkg cukor krupica
15 dkg maslo
3 ks vanilkový cukor

poleva:

15 dkg cukor múčka
2 lyžice horúce mlieko
1 lyžica rum

Postup prípravy receptu

Do hrnca dáme variť vodu so soľou a tukom. Keď voda začne vrieť a tuk je rozohriaty, prisypeme múku a za stáleho miešania povaríme asi 5 minút. Potom cesto za občasného miešania necháme vychladnúť. Pridávame postupne jedno vajce po druhom. Vajcia musíme vždy do cesta najskôr zapracovať. Až potom do neho rozklepneme ďalšie. Hotové cesto dáme do vrecka na zdobenie tort. Na plech si dáme papier na pečenie a na neho robíme z odpalovaného cesta venčeky. Venčeky pečieme na 170 ° C asi 20 minút. Upečené venčeky necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Maslo necháme zmäknúť. Mlieko, z pudingu prášky a obaja cukry zvaríme v hladký puding a za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Do zmäknutého masla po častiach zašľaháme puding. Podľa chuti môžeme pridať rum. Vychladnuté venčeky rozkrojíme (najlepšie vrúbkovaným nožom) a plníme krémom. Pripravíme si polevu. Cukor, rum a horúce mlieko trieme 10 minút v miske. Polevou potom žĺtkovej venčeky prelievame. Žĺtkový venčeky necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Komentáre k receptu Pravé žĺtkové venčeky (10 komentárov)

  • VAS 14.March 2023 05:58

    Documents Cloned cardsBanknotes dollar / euro Pounds Driver's License, Passport, ID, IELTS, TOEFL, VISA, Birth Certificate, School Diplomas, Marriage, US GREENCARD, SSN and many more Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762

  • Radko 14.January 2016 10:22

    Snídna pre sampionov xD http://photoportrays.com/wp-content/uploads/2015/03/2249215992_2514f050c6_o.jpg

  • Vaše méno 18.February 2015 10:12

    venčeky treba dať do piesť na 220 stup. a po 8 - 10 min.dať na 160 stup.Vyberať a prekrajovať po jednom kuse

  • Iveta KE 24.January 2014 18:22

    pečte ich na 220 cca 10min. a potom dalších 10min. na 160.....po tejto dobe ich vyberajte z plechu po jednom a ihned rozkrojte vrúbkovaným nožom,aby sa z nich uvolnila para...tam bola tá chyba:)))

  • Vaše méno 12.January 2014 12:06

    Treba opraviť vetu: "Vajcia musíme vždy..." na "Každé vajce musíme vždy". Treba ešte pridať túto vetu: "Nesmie sa počas pečenia otvárať rúra. Ani kto nemá sklo!"

  • betty 31.October 2013 22:02

    mne tak isto splasnu v trube, a to vyzerali tak pekne,ked s a piekli, kde robim chybu, prosim poradte

  • katarina 31.July 2013 06:59

    odkaz pre Martinku.Venčeky treba najprv 10min piect na190 apotom nechat dopiect na nižšej asi 150 na10 minut

  • martina 14.February 2013 12:25

    sú naozaj krásne, ale mne vždy spľasnú alebo hned v trúbe, alebo hned ked ich vyberiem von a to som ich piekla tri krát po sebe a stále to isté, nechápem kde robím chybu.

  • j.zigova@azet.sk 03.December 2011 22:19

    urobila som ich sú výborné, odporúčam vyskúšať.

  • Iveta 11.February 2011 20:32

    Tak tieto venčeky zbožňuje celá moja rodina....:-)))

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty