Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pravé buchty

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 68033x
Pravé buchty

Recept na tradičné české buchty.

vytlačiť recept Pravé buchty
recept Pravé buchty sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 kocka droždie
2 balíčky vanilkový cukor
1 kocka maslo
1 kg polohrubá múka
500 ml mlieko
2 dl cukor kryštál
1 lyžička soľ
1 štipka citrónová kôra
4 ks žĺtok

náplň:

tvarohová náplň

podľa potreby:

tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Do mlieka pridáme cukor a ohrejeme. Do polovice teplého mlieka dáme kvasnice a zarobíme kvások. Múku (nepoužijeme celú), soľ, vanilkový cukor a citrónovú kôru prehrejeme v mise na platni. Do zvyšného teplého mlieka rozšľaháme žĺtky do peny a pridáme do múky. Spôsobujeme cesto. Tri štvrtiny kocky masla rozohrejeme a pridáme do cesta. Cesto necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste. Zatiaľ si pripravíme obľúbenú náplň. Potom na doske dosku vykrojíme lyžicou rovnaké bochníky, ktoré promáčkneme na rovnakej placky. Na placky kladieme náplň a zarobíme. Buchty naukladáme na vymastený plech a potrieme zvyšným maslom. Pravé buchty pečieme pri teplote 170 ° C dozlatista 45 - 60 minút. Upečené pravej buchty pocukrujeme vanilkovým cukrom.

Komentáre k receptu Pravé buchty (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty