Pravé buchty
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 69332x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 balíčky | vanilkový cukor |
1 kocka | maslo |
1 kg | polohrubá múka |
500 ml | mlieko |
2 dl | cukor kryštál |
1 lyžička | soľ |
1 štipka | citrónová kôra |
4 ks | žĺtok |
1 kocka | droždie |
náplň: | |
tvarohová náplň | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Do mlieka pridáme cukor a ohrejeme. Do polovice teplého mlieka dáme kvasnice a zarobíme kvások. Múku (nepoužijeme celú), soľ, vanilkový cukor a citrónovú kôru prehrejeme v mise na platni. Do zvyšného teplého mlieka rozšľaháme žĺtky do peny a pridáme do múky. Spôsobujeme cesto. Tri štvrtiny kocky masla rozohrejeme a pridáme do cesta. Cesto necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste. Zatiaľ si pripravíme obľúbenú náplň. Potom na doske dosku vykrojíme lyžicou rovnaké bochníky, ktoré promáčkneme na rovnakej placky. Na placky kladieme náplň a zarobíme. Buchty naukladáme na vymastený plech a potrieme zvyšným maslom. Pravé buchty pečieme pri teplote 170 ° C dozlatista 45 - 60 minút. Upečené pravej buchty pocukrujeme vanilkovým cukrom.