Pravá juhočeská kulajda
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 64346x
Pravá juhočeská kulajda - pýcha českej kuchyne.
Recept na 2 porcie.
(Recept sa páči celkom 4x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | bobkový list |
1 hrnek | kyslá smotana |
2 lyžice | ocot |
1 hrsť | čerstvé huby |
4 ks | vajcia |
hladká múka | |
6 ks | zemiaky |
podľa chuti: | |
Rasco | |
nové korenie | |
sekaný kôpor |
Postup prípravy receptu
Huby očistíme a nakrájame ich na väčšie kúsky. Surové olúpané zemiaky nakrájame na kocky as hubami povaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali korenie - rasca, nové korenie, korenie, bobkový list. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu s rozkvedlanou múkou, premiešame a krátko povaríme. Podľa chuti kulajda osolíme, okyselíme octom a pridáme nasekaný kôpor. Rozklepneme čerstvé vajcia a zľahka je upustíte do polievky. Tri minúty miernym varom povaríme a ďalších 5 minút necháme vajcia nastať mimo tepelný zdroj. Žĺtky vajec musí byť pri podávaní pravej juhočeskej kulajda polomäkké. Pravú juhočeskou kulajda podávame s čerstvým pečivom.
Komentáre k receptu Pravá juhočeská kulajda (1 komentár)
-
juraj
21.August 2014 14:32
dostat kulajdu aj na slovensku