Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pravá domáca králičia polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 76186x
Pravá domáca králičia polievka

Táto králičie domáce polievka je plná vitamínov, úplne diétne a pritom výborná - len márne nájde medzi ostatnými polievkami konkurencii.

vytlačiť recept Pravá domáca králičia polievka
recept Pravá domáca králičia polievka
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks králičie hlava s hruďou
1 ks veľká cibuľa
1 ks malý zeler
1 lyžica Podravka
1 štipka korenie
1 štipka soľ
6 ks baby karotka
3 ks petržlen
6 ks ružičkový kel
MAGGI

drobení:

1 ks vajíčko
6 lyžíc polohrubá múka

na ozdobu:

1 hrsť petržlen

Postup prípravy receptu

Očistenú a umytú králičie hlavu s hruďou vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme. Pridáme olúpanú cibuľu pokrájanú na štvrťky, očistenú baby karotku (mrkva), na kocky petržlen a zeler, hrsť ružičkového kelu. Všetko spolu varíme. Než nám zmäkne mäso so zeleninou, tak si pripravíme domáce rezance. Zmiešame múku s vajíčkom, urobíme cesto a rozvaľkáme na placku. Placku necháme aspoň 20 min "sušiť". Potom ju pokrájame na 3 cm prúžky, ktoré na seba naskladáme a krájame na drobné rezančeky. Surové rezance vložíme do polievky a povaríme. Obere mäso z králičie hlavy a hrude, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do polievky. Polievku dochutíme Podravku, soľou, korením alebo trochou maggi. Králičie polievku môžeme obmeniť - miesto domácich nudliček si urobíme z zajačích pečene pečeňové knedličky, obe varianty sú vynikajúce.

Komentáre k receptu Pravá domáca králičia polievka (5 komentárov)

  • stefan 20.January 2018 14:35

    aaaa este vodu dolievat -eeee

  • stefan 20.January 2018 14:32

    moja starka ho robila furt,a furt bol super,a na margo komentarov-cisty vyvar je balzam,varit huspeninu 10 hodin je na ine ucely,zelenina da chut masu aj polievke,ja zvyknem zeleninu dat aj hned celu,a zvysok orestujem a dam na cca 15 minut.ja davam palec hore

  • martin 02.December 2016 11:40

    Záleží od preferencií. U nás doma zase nemáme radi "čisté" vývary. Vo väčšine prípadov tam rovnako, ako pri tomto recepte, hodím zeleninu na začiatku. Vývar je potom hustejší, až zemitejší. Pochopiteľne, polievka je potom vizuálne mútnejšia. Zelenina to inak vydrží, je príjemne mäkká, prakticky sa vo vývare stráca, ale v dobrom zmysle. Nerozvarí sa, resp. nerozpadne. Možno treba vyskúšať. Idem variť :)

  • kacka 25.February 2014 14:41

    Tak,ten postup sa mi nepaci,lebo vyvar nebude dost vyvareny.Ja varim maso,kosti...stale na ten klasicky,dlho sa variaci vyvar...a potom...dodam ostatne,ale nesmie potlacit zakladnu chut...ked zajaca ,tak zajaca,asi tak.A ked dlho tak ja varim celu noc...niekedy aj vodu musim doliat,ale ten vyvar je pan vyvar,ked postoji v chladnicke je ako riedka kocanina.Moje deti nikdy nemali rady polievky z masa,ale tak ,sko ich varim ja ...sa tesia na ne.Je to zdlhave,ale stoji to za to.

  • Emami 29.January 2014 15:36

    Neviem si predstaviť ako vypadá tá zelenina, keď sa varí súčasne s mäsom. Veď je rozdiel variť mäso a zeleninku.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty