Praclíčky s rumom
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 64418x
Tieto malé preclíčky sú jemné a krehké. Ak chceme, môžeme ich použiť aj ako ozdobu na stromček, v tom prípade dávame viac múky, aby bolo cesto pevnejší.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | žĺtok |
100 g | cukor múčka |
200 g | maslo |
300 g | hladká múka |
1 štipka | soľ |
1 lyžica | rum |
podľa potreby: | |
múka na dosku | |
poleva: | |
1 lyžica | rum |
1 ks | žĺtok |
150 g | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Hladkú múku a práškový cukor preosejeme na pracovnej doske, uprostred urobíme jamku, do jamky dáme žĺtok, soľ a rum. Maslo rozsekajú alebo nastrúhame a hneď pridáme k múke. Rýchlo zarobíme cesto. Cesto spôsobujeme od okrajov dovnútra. Z cesta vytvoríme guľu a zakryje ju necháme hodinu odpočinúť v chlade. Po hodine cesto znovu krátko prepracujeme, urobíme valec, z ktorého tvoríme preclíčky. Preclíčky vložíme na vymastený plech a upečieme. Práškový cukor, bielok, a rum riadne rozotrieme, tak vznikne biela poleva. Do polevy preclíčky s rumom namáčame.