Poveľkonočný vaječný šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 23977x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
2 ks | vajcia |
50 g | eidam (údený) |
1 lyžička | pažítka |
na ozdobu: | |
3 snítky | pažítka |
zálievka: | |
1 lyžička | plnotučná horčica |
1/2 - 1 lyžičky | cukor krupica |
soľ | |
2 lyžice | biely jogurt |
1/2 - 1 lyžičky | ocot |
Postup prípravy receptu
Vajcia olúpeme, opláchneme a necháme uschnúť. Pažítku opláchneme, necháme oschnúť a nakrájame nadrobno. Jogurt zmiešame s horčicou, octom, cukrom, štipkou soli a pripravíme si hustú zálievku. Recept pre jedného: Vajcia vložíme do krájača a rozkrájame na plátky. Tie rozložíme na tanier (misku) a ľahko osolíme. Syr nastrúhame nahrubo a posypeme ním vajcia. Zálievku naplníme do mikroténového sáčku s ustřihlým rožky a ozdobne jej přestříkneme šalát. Povrch posypeme pažítkou. Povelikonoční vaječný šalát ozdobíme niekoľkými steblami pažítky a podávame. Recept pre rodinku: Vajcia vložíme do krájača a rozkrájame na plátky. Potom vajcia otočíme o 90 ° a znovu v krájaču prekrojíme. Vzniknú nám tak kocky, ktoré ľahko osolíme. Syr nakrájame tiež na malé kocky av miske opatrne premiešame s vajcami, pažítkou aj zálievkou. Každú porciu tiež ozdobíme niekoľkými steblami pažítky. Ingrediencie sú na 1 porciu. Povelikonoční vaječný šalát chutí ešte lepšie, ak mu pred podávaním necháme 15 - 30 minút v chladničke "premiešať chuť".