Porubské ragú
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 131991x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | kuracie stehná vykostené |
mletý korenie | |
1 ks | cibula |
1 ks | paprika (zelená) |
4 lyžice | olej |
1 lyžička | škrobová bozkáva |
2 lyžičky | korenie Gyros |
1/2 dl | smotana |
soľ | |
5 ks | paradajka |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Mäso nakrájame na kúsky. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme gyros, podlejeme trochu vody a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme na rezance nakrájanú papriku. Medzitým si sparíme paradajky, olúpeme ich a nakrájame na kúsky. Keď je takmer mäkká aj paprika, pridáme paradajky a asi 5 min varíme. Potom zahustíme zmes škrobom rozmiešaným v smotane. Prevarte ešte asi 5 minút.