Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Portobello na grile

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24341x
Portobello na grile

Netradičné šampiňóny Portobello na grile.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Portobello na grile
recept Portobello na grile sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks šampiňón Portobello

podľa chuti:

drvený korenie
grilovacie korenie
2 lyžičky ocot balsamico

podľa potreby:

6 lyžíc olivoý olej

Postup prípravy receptu

Šampiňóny olúpeme a nožičky začistíme. Môžeme ich aj odstrániť. Portobello nemusíme lúpať, ale sú potom tuhšie. Šampiňóny okoreníme grilovacím korením a korením. Pokvapkáme octom a olejom. Portobello koreníme z oboch strán. Rozohrejeme si gril. Huby vložíme na gril nožičkami nadol. Grilujeme je asi 3 - 5 minút. Potom Portobello otočíme a grilujeme približne 5 - 7 minút. Šampiňóny by mali zostať chrumkavé, pritom budú krásne vláčne. Portobello na grile ihneď podávame. Sú skvelé samostatne aj ku grilovanému mäsu. Vždy je servírujeme teplej a soliam až nakoniec. Môžeme použiť aj klasické či hnedej šampiňóny. Grilujeme je ale kratšiu dobu.

Komentáre k receptu Portobello na grile (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty