Portobello na grile
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 25372x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | šampiňón Portobello |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie | |
2 lyžičky | ocot balsamico |
drvený korenie | |
podľa potreby: | |
6 lyžíc | olivoý olej |
Postup prípravy receptu
Šampiňóny olúpeme a nožičky začistíme. Môžeme ich aj odstrániť. Portobello nemusíme lúpať, ale sú potom tuhšie. Šampiňóny okoreníme grilovacím korením a korením. Pokvapkáme octom a olejom. Portobello koreníme z oboch strán. Rozohrejeme si gril. Huby vložíme na gril nožičkami nadol. Grilujeme je asi 3 - 5 minút. Potom Portobello otočíme a grilujeme približne 5 - 7 minút. Šampiňóny by mali zostať chrumkavé, pritom budú krásne vláčne. Portobello na grile ihneď podávame. Sú skvelé samostatne aj ku grilovanému mäsu. Vždy je servírujeme teplej a soliam až nakoniec. Môžeme použiť aj klasické či hnedej šampiňóny. Grilujeme je ale kratšiu dobu.