Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pórový koláč

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 31072x
Pórový koláč

Pórovou-syrová zmes na lístkovom ceste. Dobrý teplý aj studený.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Pórový koláč
recept Pórový koláč
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok smotana
1 balíček lístkové cesto
200 g tvrdý syr
2 ks cibula
2 ks pór
150 - 200 g anglická slanina
2 ks vajcia

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
olej

Postup prípravy receptu

Pór si nakrájame na rezance alebo pol mesiačiky a cibuľu na kocky. Anglickú slaninu nakrájame na kocky. Syr nastrúhame nahrubo. Pór a cibuľu spoločne na panvičke na troche oleja podusíme. Až pór s cibuľkou ľahko sprehľadní, odstavíme. Primiešame na rezance nakrájanú anglickú slaninu. Do misky k nastrouhanému syra pridáme vajcia, smotanu, soľ a korenie. Dobre zmiešame. Rozvaľkáme si lístkové cesto na veľkosť menšieho pekáčika. Do neho si pripravíme pečící papier a cesto dobre vložíme, zdvihneme aj cez okraje. Na panvicu k teplej zmesi póru, cibule a anglickej slaniny pridáme zmes syra, vajec a smotany. Všetko dobre premiešame. Zmes rozprestrieme do pekáča na pripravené lístkové cesto. Pórovou koláč pečieme dozlata na 210 ° C cca 15 - 20 minút. Rešpektujeme skúsenosti s vlastnou rúrou. Upečený pórovou koláč necháme trochu vychladnúť a môžeme sa do neho pustiť.

Komentáre k receptu Pórový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty