Pórový koláč
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 31072x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | smotana |
1 balíček | lístkové cesto |
200 g | tvrdý syr |
2 ks | cibula |
2 ks | pór |
150 - 200 g | anglická slanina |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
olej |
Postup prípravy receptu
Pór si nakrájame na rezance alebo pol mesiačiky a cibuľu na kocky. Anglickú slaninu nakrájame na kocky. Syr nastrúhame nahrubo. Pór a cibuľu spoločne na panvičke na troche oleja podusíme. Až pór s cibuľkou ľahko sprehľadní, odstavíme. Primiešame na rezance nakrájanú anglickú slaninu. Do misky k nastrouhanému syra pridáme vajcia, smotanu, soľ a korenie. Dobre zmiešame. Rozvaľkáme si lístkové cesto na veľkosť menšieho pekáčika. Do neho si pripravíme pečící papier a cesto dobre vložíme, zdvihneme aj cez okraje. Na panvicu k teplej zmesi póru, cibule a anglickej slaniny pridáme zmes syra, vajec a smotany. Všetko dobre premiešame. Zmes rozprestrieme do pekáča na pripravené lístkové cesto. Pórovou koláč pečieme dozlata na 210 ° C cca 15 - 20 minút. Rešpektujeme skúsenosti s vlastnou rúrou. Upečený pórovou koláč necháme trochu vychladnúť a môžeme sa do neho pustiť.