Pórovo-smotanová polievka na víne
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26907x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 ml | smotana na šľahanie |
100 g | jemný tavený syr |
150 ml | biele víno |
500 ml | zeleninový vývar |
300 g | pór |
1 lyžica | maslo |
na ozdobu: | |
čerstvý petržlen | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie | |
podľa potreby: | |
olej | |
príloha: | |
100 g | klobása |
2 ks | rožok |
Postup prípravy receptu
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Tavený syr nakrájame na kocky. Na masle orestujeme pór, zalejeme ho vínom a privedieme k varu. Potom pridáme kocky taveného syra, ktorý za stáleho miešania necháme rozpustiť. Prilejeme vývar a varíme asi 10 minút. Nakoniec polievku zjemníme smotanou, prehrejeme a podľa chuti osolíme a okoreníme. Klobásu a rožky nakrájame na kolieska, pozdĺžne napicháme na špajdle a opečieme na malom množstve oleja. Smetanovo-pórovou polievku s vínom ozdobíme vetvičkou čerstvej petržlenovej vňate a podávame s klobásovým špíz..