Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pórové lievance so syrom

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 10142x
Pórové lievance so syrom

Recept na lievance z kysnutého cesta s pórom a syrom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pórové lievance so syrom
recept Pórové lievance so syrom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 dkg tvrdý syr (eidam)
1 ks tenký pór

cesto:

1/2 l mlieko
1/2 kocky čerstvé droždie
2 ks vajcia
30 dkg polohrubá múka
1 lyžička cukor

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Pór očistíme, pozdĺžne rozkrojíme a nakrájame na jemné prúžky. Syr nastrúhame najemno. Droždie miešame s cukrom, kým sa droždie nerozpustí, pridáme asi 1 / 3 vlažného mlieka a 3 hrsti múky. Všetko rozmiešame a necháme vzísť kvások. Vajcia rozšľaháme so zostávajúcim mliekom, soľou a korením. Postupne vmiešame múku a kvások. Cesto na lievance necháme na teple vykysnúť. Potom do neho vmiešame jemne nakrájaný pór a nastrúhaný syr. Cesto necháme opäť asi 15 minút kysnúť. Rozpálený lívanečník potierame olejom a lyžicou plníme cestom. Teplotu zmiernime a zvoľna upečieme lievance z oboch strán dozlatista. Pórovou lievance so syrom môžeme podávať ako prílohu k pečenému alebo grilovanému mäsu. Výborne chutia ako samostatný pokrm s bylinkovou omáčkou z kyslej smotany.

Komentáre k receptu Pórové lievance so syrom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty