Pórová polievka so zemiakmi
- polievky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 65577x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | pór |
1/2 šálku | smotana |
2 lyžice | maslo |
1 lyžica | hladká múka |
4 ks | zemiaky |
podľa chuti: | |
soľ | |
tymián | |
mleté biele korenie |
Postup prípravy receptu
Najskôr dáme variť zemiaky v šupke. Až sú zemiaky mäkké, vodu zlejeme a zemiaky necháme vychladnúť. Z póru odstránime korienky a zelené časti listov. Potom pór dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nakrájaný pór a na miernom ohni dusíme domäkka. Kým sa pór dusí, olúpeme vychladnuté zemiaky a potom ich nakrájame na väčšie kocky. Zmäknutý pór zaprášime hladkou múkou a zmes necháme speniť. Opatrne zriedime vriacou vodou a dôkladne premiešame. Pridáme nakrájané zemiaky, tymián, korenie, soľ a krátko povaríme. Hotovú polievku rozmixujeme, nalejeme späť do hrnca a pridáme smotanu. Pár minút povaríme a podávame.