Pór so smotanovou omáčkou
- hlavné chody
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 139958x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
600 g | pór |
soľ a korenie | |
40 g | tuk |
40 g | hladká múka |
2,5 dl | smotana alebo šľahačka |
1 ks | žĺtok |
Postup prípravy receptu
Očistený pór nakrájame na 10cm kúsky a vložíme do osolenej vody. Varíme asi 5 minút. Vývar zlejeme a odstavíme.
Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zriedime vývarom z póru. Dobre prošleháme, osolíme, okoreníme a povaríme. Prilejeme smotanu alebo šľahačku a ďalej varíme, až omáčka zhustne.
Pred dokončením vmiešame do omáčky žĺtok. Porcie póru dáme na predhriatej taniere a prelejeme ich omáčkou. Podávame so zemiakmi.