Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pomaranče v karamelu

  • dezerty
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 142360x
Pomaranče v karamelu

Recept na 4 porcie pomarančového dezertu zo stredomorskej kuchyne.

vytlačiť recept Pomaranče v karamelu
recept Pomaranče v karamelu sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

6 - 8 lyžíc obielené a nakrájané pistácie
300 ml voda
250 g cukor krupica
1 ks rozdrvený lusk kardamónovým
4 ks pomaranč (veľký)
4 ks klinček
5 ks korenie

Postup prípravy receptu

Kardamomový lusk rozdrvíme, rovnako ako guličky korenia. Pistácie vyloupeme a nasekáme. Cukor, korenie, klinčeky, kardamóm a 150ml vody zahrievame za stáleho miešania v rajnice na stredne silnom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Potom zesílíme oheň a roztok varíme bez miešania do zhustnutia. Zároveň tiež stmavne. Podľa potreby stierajú vareškou sirup prichytený na stenách rajnice. Do karamelu opatrne prilejeme zvyšnú vodu. (Radšej trochu odstúpte, karamel môže prskať!) Rajnica odstavíme a karamel miešame vareškou, kým sa obe tekutiny nespoja. Necháme vychladnúť. Pomaranče olúpeme nožom tak, aby si zachovali tvar. Odstránime z nich bielu vrstvu pod kôrou. Ponecháme je v celku alebo rozdelíme nad misou na dieliky. Dieliky zbavíme aj tenkých membrán a pridáme do misy. Pomaranče prelejeme ochuteným karamelom, premiešame, misu prikryjeme a uložíme do chladničky. Pred podávaním dezert rozdelíme do misiek, posypeme nakrájanými pistáciami a podávame. Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Pomaranče v karamelu (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty