Pomaranče s medom
- dezerty
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 142706x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | maliny |
3 lyžice | pomarančový likér |
2 - 3 lyžičiek | med |
2 ks | kivi |
4 ks | pomaranč |
2 lyžice | cukor múčka |
na ozdobu: | |
medovka (mäta) |
Postup prípravy receptu
Olúpeme 3 zo 4 pomarančov. Posledná pomaranč dôkladne umyjeme a kôru vydrhnite. Budeme ju potrebovať. Dvaja z olúpaných pomarančov nakrájame na kolieska a tretí rozoberieme na dieliky. Kivi ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Maliny prepláchneme a preberieme. Kolieska a dieliky pomarančov, plátky kivi a maliny rozdelíme na tanieriky. Takto pripravené tanieriky trochu poprášime práškovým cukrom. Zo štvrtého pomaranče ostrouháme kôru a vytlačíme z neho šťavu. Trochu kôry zmiešame s pomarančovým likérom a medom a nalejeme na ovocie. Tanieriky nakoniec ešte posypeme nastrúhanou pomarančovou kôrou a dozdobíme lístkami medovky alebo mäty.