Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pomaly pečené jahňacie stehno

  • hlavné chody
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 14190x
Pomaly pečené jahňacie stehno

Celá stehno upečená pri nízkej teplote, ktorá sa úplne rozplýva na jazyku. Mala by teoreticky vystačiť pre šesť osôb.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Pomaly pečené jahňacie stehno
recept Pomaly pečené jahňacie stehno
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

voda
2 lyžice olivový olej
2 lyžice hrubá morská soľ
1 lyžička drvený tymian
1 lyžička drvený korenie
1,4 kg jahňacie stehno
5 strúčikov cesnak

Postup prípravy receptu

Stehno môžeme použiť jahňacie alebo baraniu. Celú, tuku približne zbavenú a lúpaná stehno opečieme vo veľkej panvici na olivovom oleji prudko zo všetkých strán. Potom ju vyberieme, osolíme hrubú morskou soľou, potrieme tymiánom a třeným cesnakom a položíme na rošt do rúry, ktorú sme predhriali na 75 - 80 ° C. Pod rošt vsunieme misku alebo hlboký pekáč (tzv. reine) s pol šálkou vody na zachytenie šťavy . Vodu v prípade potreby dolievame. Jahňacie stehno v rúre ponecháme bez otáčania 4 - 6 hodín v závislosti na teplote, váhe a osobné záľube, či dáme prednosť stupni rare, medium rare alebo medium - nutné vyskúšať. Veľa záleží aj na kvalite mäsa. Suchý vzduch vysúša, pečieme teda klasicky. Ako príloha k pomaly pečené jahňacie stehna sa hodí zemiaky restovanou na zmesi masla s olivovým olejom a ochutené čerstvým rozmarínom, grilovaná paradajky a fazuľové struky uvarené al dente. Odporúčaný nápoj: Červené bordeaux z oblasti St. Emillion, Chateau Neuf du Pape alebo Mělnická červená Ludmila.

Komentáre k receptu Pomaly pečené jahňacie stehno (1 komentár)

  • gejza 15.April 2012 11:17

    Ta ja by som nevydržal ho piecť tak dldo, ja by som ho jedol celé počas pečenija. Du Papa by som vypil raz - dva, a už.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty