Pomaly pečené jahňacie stehno
- hlavné chody
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 14190x
Celá stehno upečená pri nízkej teplote, ktorá sa úplne rozplýva na jazyku. Mala by teoreticky vystačiť pre šesť osôb.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
voda | |
2 lyžice | olivový olej |
2 lyžice | hrubá morská soľ |
1 lyžička | drvený tymian |
1 lyžička | drvený korenie |
1,4 kg | jahňacie stehno |
5 strúčikov | cesnak |
Postup prípravy receptu
Stehno môžeme použiť jahňacie alebo baraniu. Celú, tuku približne zbavenú a lúpaná stehno opečieme vo veľkej panvici na olivovom oleji prudko zo všetkých strán. Potom ju vyberieme, osolíme hrubú morskou soľou, potrieme tymiánom a třeným cesnakom a položíme na rošt do rúry, ktorú sme predhriali na 75 - 80 ° C. Pod rošt vsunieme misku alebo hlboký pekáč (tzv. reine) s pol šálkou vody na zachytenie šťavy . Vodu v prípade potreby dolievame. Jahňacie stehno v rúre ponecháme bez otáčania 4 - 6 hodín v závislosti na teplote, váhe a osobné záľube, či dáme prednosť stupni rare, medium rare alebo medium - nutné vyskúšať. Veľa záleží aj na kvalite mäsa. Suchý vzduch vysúša, pečieme teda klasicky. Ako príloha k pomaly pečené jahňacie stehna sa hodí zemiaky restovanou na zmesi masla s olivovým olejom a ochutené čerstvým rozmarínom, grilovaná paradajky a fazuľové struky uvarené al dente. Odporúčaný nápoj: Červené bordeaux z oblasti St. Emillion, Chateau Neuf du Pape alebo Mělnická červená Ludmila.
Komentáre k receptu Pomaly pečené jahňacie stehno (1 komentár)
-
gejza
15.April 2012 11:17
Ta ja by som nevydržal ho piecť tak dldo, ja by som ho jedol celé počas pečenija. Du Papa by som vypil raz - dva, a už.