Poľovnícke jednohubky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 29336x
Jednohubky s nátierkou, ktorú jedinečne dochutí trvanlivý salám, hermelín a jogurt. Aj bez majonézy je to chuťovka.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 hrste | lovecký saláma (vcelku) |
tuniský červený Saffron alebo drvené sušená paprika | |
soľ | |
1/2 ks | hermelín |
4 lyžice | biely jogurt (Probio) |
2 lyžičky | chren |
podľa potreby: | |
biely alebo celozrnný rožok |
Postup prípravy receptu
Použijeme poľovnícky alebo iný trvanlivý salám vcelku, ktorý olúpeme, nakrájame na hrubšie plátky a potom na kocky. Hermelín necháme stuhnúť krátko v mrazáku a ihneď po vybratí nastrúhame nahrubo. Saláma vsypeme s hermelínom do misky a premiešame spolu s jogurtom (najlepšie s probiotickou kultúrou). Ochutíme čerstvým chrenom alebo ochutenú chrenovou pastou, osolíme a pridáme Saffron alebo sušenú rozdrvené papriku. V núdzovom prípade použijeme papriku mletú. Nátierky necháme vychladiť a potom natierame na kolieska rožku. Lovecké jednohubky nakoniec ozdobíme kúskom čerstvej zeleniny, olivami alebo len posypeme použitým korením. Lovecké jednohubky sú vhodné aj ako rýchle pohostenie pre návštevy.