Poľovnícka paštéta
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 71583x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | slanina |
1 lyžička | zveriny korenie |
2 ks | svetlé rožky |
2 ks | vajcia |
500 g | mäso zo zveriny |
200 g | pečeň |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1 lyžica | majorana |
5 strúčikov | cesnak |
1 štipka | muškátový oriešok |
1 štipka | mletý zázvor |
podľa potreby: | |
anglická slanina |
Postup prípravy receptu
Lúpaná mäso, pečeň a slaninu dvakrát pomelieme. Môžeme použiť akúkoľvek zverinu Daněk, jeleň, zajac. Ak nemáme pečeň z diviny, použijeme bravčová. Rožok namočíme do vlažnej vody, vytlačíme a pomelieme. Vajcia ušľaháme s korením a pridáme do mäsovej zmesi. Základ paštéty dobre premiešame, osolíme podľa chuti a pridáme koňak. Formu vyložíme plátkami anglickej slaniny, naplníme pripravenou zmesou, pokryjeme opäť plátky anglickej slaniny a zakryjeme alobalom. Poľovnícky paštétu pečieme vo vodnom kúpeli 1,5 hodiny na 160 ° C. Po upečení zaťažíme a necháme vychladnúť. Poľovnícky paštétu krájame na plátky a podávame s pečivom. Je vhodná na rôzne slávnostné príležitosti.