Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Poľovnícka paštéta

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 71583x
Poľovnícka paštéta

Paštéta zo zveriny s chuťou koňaku a korenia.

vytlačiť recept Poľovnícka paštéta
recept Poľovnícka paštéta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g slanina
1 lyžička zveriny korenie
2 ks svetlé rožky
2 ks vajcia
500 g mäso zo zveriny
200 g pečeň

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie
1 lyžica majorana
5 strúčikov cesnak
1 štipka muškátový oriešok
1 štipka mletý zázvor

podľa potreby:

anglická slanina

Postup prípravy receptu

Lúpaná mäso, pečeň a slaninu dvakrát pomelieme. Môžeme použiť akúkoľvek zverinu Daněk, jeleň, zajac. Ak nemáme pečeň z diviny, použijeme bravčová. Rožok namočíme do vlažnej vody, vytlačíme a pomelieme. Vajcia ušľaháme s korením a pridáme do mäsovej zmesi. Základ paštéty dobre premiešame, osolíme podľa chuti a pridáme koňak. Formu vyložíme plátkami anglickej slaniny, naplníme pripravenou zmesou, pokryjeme opäť plátky anglickej slaniny a zakryjeme alobalom. Poľovnícky paštétu pečieme vo vodnom kúpeli 1,5 hodiny na 160 ° C. Po upečení zaťažíme a necháme vychladnúť. Poľovnícky paštétu krájame na plátky a podávame s pečivom. Je vhodná na rôzne slávnostné príležitosti.

Komentáre k receptu Poľovnícka paštéta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty