Polievkové rezance s bazalkou
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 21039x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
150g g | hladká múka |
voda | |
2 lyžice | bazalka |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Bazalku očistíme, umyjeme, osušíme a nasekáme. Múku zmiešame s vodou tak, aby vzniklo nelepivé cesto. Vodu pridáme postupne podľa potreby. Potom do cesta zapracujeme nasekanou bazalku. Z cesta vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme z neho rezance alebo iné tvary. Domáce rezance s bazalkou hádže do vriacej osolenej vody. Až vyplávajú rezance s bazalkou na povrch, sú hotové. Hotové domáce rezance s bazalkou vyberieme a necháme odkvapkať. Domáce rezance s bazalkou potom ďalej používame v polievkach.