Polievka z údeného mäsa
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 141901x
Ak sa chystáte uvariť na obed údené mäso, skúste potom vývar z mäsa použiť na jednoduchú, výbornú a výdatnú polievku.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | ryža vo varných vreckách |
500 g | údené bravčové mäso |
mleté čierne korenie | |
6 guličiek | celý čierne korenie |
zelená petržlenová vňať | |
3 l | voda |
1/2 balíčku | mrazená zeleninová zmes |
polievkové korenie MAGGI |
Postup prípravy receptu
Údené bravčové mäso varíme 30 minút v tlakovom hrnci spolu s guličkami korenia. Vodu soliam len mierne, údené mäso je slané dosť. Na polievku je možné použiť vývar iz údeného bravčového kolena. Po dobu tepelnej prípravy mäsa si uvaríme 1 varný sáčok ryže. Varíme ju podľa návodu na obale asi 15 minút vo vriacej osolenej vode. Uvarený vývar z údeného mäsa precedíme. Mäso vyberieme, nakrájame na malé kocky a vrátime do vývaru. Pridáme zmrazenú zmes mrkvy, hrášku a kukurice a krátko povaríme. Ochutíme mletým korením, MAGGI korením a prisypeme uvarenú ryžu. Polievku z údeného mäsa premiešame a môžeme podávať. Na tanieri polievku zdobíme nakrájanú zelenú petržlenovou vňaťou. Petržlen môže byť aj sušená.
Komentáre k receptu Polievka z údeného mäsa (1 komentár)
-
a
13.November 2012 09:59
a