Polievka z rosacei
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 66888x
Rosacei nájdeme v listnatých i ihličnatých lesoch od júna až do októbra. Pokrmy z nich sú veľmi chutné.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
1 štipka | Rasco |
80 g | maslo |
500 g | rosacei |
100 ml | mlieko |
250 ml | smotana |
2 lyžice | hladká múka |
4 - 5 ks | zemiaky |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Rosacei očistíme, zbavíme šupín a pokrájame na kúsky. Zodratí zemiaky rozkrájame na kocky. Cibuľu krátko osmažíme na masle, necháme zosklovatieť. Zalejeme vodou (asi 2 litre), pridáme zemiaky, rosacei, rasca a soľ. Varíme do zmäknutia zemiakov. V malom množstve mlieka rozmiešame hladkú múku, dolejeme zvyškom mlieka a smotanou, všetko nalejeme do polievky. Privedieme k varu a za stáleho miešania chvíľu varíme, do zhustnutia polievky. Polievka z růžovek má svoju špecifickú chuť, inú, než polievka pripravená podobným spôsobom z húb hríbovité.