Polievka z lososa
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 69952x
Chystáte sa usmažit k obedu lososa? Zvyšky, ktoré vzniknú počas jeho porciovanie, vám môžu poslúžiť k príprave jedinečnej rybie polievky.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | bobkový list |
1 hrsť | fazuľové struky |
5 guličiek | čierne korenie |
1 kocka | masox |
1 miska | koreňová zelenina |
3 guličky | nové korenie |
na ozdobu: | |
zelená petržlenová vňať | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
zvyšky z lososa | |
príloha: | |
2 plátky | starší chlieb |
Postup prípravy receptu
Zvyšky, vzniknuté pri porciovanie lososov (napr. hlava, chvostové, brušné a chrbtové plutvy, chrbtica sa zvyšky mäsa) vložíme do hrnca s 2 litre vody, pridáme bobkový list, nové korenie, guličky korenia, soľ a privedieme k varu. Varíme asi 15 minút. Potom rybie vývar scedíme az kostí a plutiev opatrne obere zvyšky mäsa. Do vývaru prisypeme mrazenú koreňovú zeleninu (malú misku) a mrazené fazuľové struky. Samozrejme, že môžeme použiť aj zeleninu čerstvú, mrazená nám ale prípravu urýchli. V malom množstve vývaru rozpustíme bujónovou kocku a prilejeme do polievky. Varíme ďalších 15 - 20 minút (do zmäknutia zeleniny). Nakoniec do polievky vhodíme aj obranné rybacie mäso a prehrejeme. Na malom množstve oleja opražíme na panvici chleba nakrájaný na kocky. Smažíme dozlata. Polievku z lososa podávame s vypražení žemlí alebo usmaženými kockami chleba, sypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.