Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Polievka z lososa

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69952x
Polievka z lososa

Chystáte sa usmažit k obedu lososa? Zvyšky, ktoré vzniknú počas jeho porciovanie, vám môžu poslúžiť k príprave jedinečnej rybie polievky.

vytlačiť recept Polievka z lososa
recept Polievka z lososa sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks bobkový list
1 hrsť fazuľové struky
5 guličiek čierne korenie
1 kocka masox
1 miska koreňová zelenina
3 guličky nové korenie

na ozdobu:

zelená petržlenová vňať

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

podľa potreby:

olej na vyprážanie
zvyšky z lososa

príloha:

2 plátky starší chlieb

Postup prípravy receptu

Zvyšky, vzniknuté pri porciovanie lososov (napr. hlava, chvostové, brušné a chrbtové plutvy, chrbtica sa zvyšky mäsa) vložíme do hrnca s 2 litre vody, pridáme bobkový list, nové korenie, guličky korenia, soľ a privedieme k varu. Varíme asi 15 minút. Potom rybie vývar scedíme az kostí a plutiev opatrne obere zvyšky mäsa. Do vývaru prisypeme mrazenú koreňovú zeleninu (malú misku) a mrazené fazuľové struky. Samozrejme, že môžeme použiť aj zeleninu čerstvú, mrazená nám ale prípravu urýchli. V malom množstve vývaru rozpustíme bujónovou kocku a prilejeme do polievky. Varíme ďalších 15 - 20 minút (do zmäknutia zeleniny). Nakoniec do polievky vhodíme aj obranné rybacie mäso a prehrejeme. Na malom množstve oleja opražíme na panvici chleba nakrájaný na kocky. Smažíme dozlata. Polievku z lososa podávame s vypražení žemlí alebo usmaženými kockami chleba, sypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Polievka z lososa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty