Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Polievka z kuracieho vývaru so zeleninou

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24226x
Polievka z kuracieho vývaru so zeleninou

Netradičné polievka, ktorú pripravíme z kuracieho vývaru, húb, zemiakov, papriky, paradajky, mrkvy a paštrnáku. Najlepšie chutí s čerstvou bagetou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Polievka z kuracieho vývaru so zeleninou
recept Polievka z kuracieho vývaru so zeleninou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks malá cibuľa
1 ks sklelet z kurčaťa
1,3 dl voda
3 stopky zeler
1 ks menšie paštrnák
1 ks zelená kapie
4 ks zemiaky
2 lyžice sušené hříbkynebo zmes húb
1 ks veľké paradajka
1 ks Mrkva
4 strúčiky cesnak

podľa chuti:

5 guličiek celý čierne korenie
soľ
2 guličky nové korenie

podľa potreby:

petržlenová vňať
olej

Postup prípravy receptu

Kuracie kosti a odrezky zalejeme studenou vodou, pridáme celé korenie, nové korenie, soľ a sušené huby. Privedieme k varu a necháme zvoľna prebublávať asi 20 minút. Hotový vývar precedíme. Medzitým si pripravíme ostatné zeleninu. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne pokrájame. Papriku a paradajka umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na jemné prúžky. Stopky zeleru očistíme a nakrájame na kúsky. Mrkva a paštrnák olúpeme a nakrájame na silnejšie kolieska. Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak, pridáme ostatné pripravenú zeleninu, vrátane zemiakov. Všetko orestujeme, zalejeme přecezeným hydinovým vývarom a zvoľna pod pokrievkou uvaríme domäkka. Polievku z kuracieho vývaru ochutenou hubami, doplnený zeleninou a zemiakmi podávame horúci s pečivom.

Komentáre k receptu Polievka z kuracieho vývaru so zeleninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty