Polievka z kuracieho vývaru so zeleninou
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 24226x
Netradičné polievka, ktorú pripravíme z kuracieho vývaru, húb, zemiakov, papriky, paradajky, mrkvy a paštrnáku. Najlepšie chutí s čerstvou bagetou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | malá cibuľa |
1 ks | sklelet z kurčaťa |
1,3 dl | voda |
3 stopky | zeler |
1 ks | menšie paštrnák |
1 ks | zelená kapie |
4 ks | zemiaky |
2 lyžice | sušené hříbkynebo zmes húb |
1 ks | veľké paradajka |
1 ks | Mrkva |
4 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
5 guličiek | celý čierne korenie |
soľ | |
2 guličky | nové korenie |
podľa potreby: | |
petržlenová vňať | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie kosti a odrezky zalejeme studenou vodou, pridáme celé korenie, nové korenie, soľ a sušené huby. Privedieme k varu a necháme zvoľna prebublávať asi 20 minút. Hotový vývar precedíme. Medzitým si pripravíme ostatné zeleninu. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne pokrájame. Papriku a paradajka umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na jemné prúžky. Stopky zeleru očistíme a nakrájame na kúsky. Mrkva a paštrnák olúpeme a nakrájame na silnejšie kolieska. Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak, pridáme ostatné pripravenú zeleninu, vrátane zemiakov. Všetko orestujeme, zalejeme přecezeným hydinovým vývarom a zvoľna pod pokrievkou uvaríme domäkka. Polievku z kuracieho vývaru ochutenou hubami, doplnený zeleninou a zemiakmi podávame horúci s pečivom.