Polievka z kuracích krkov
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 144301x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 ks | kuracie krk |
1 ks | cibule (veľká) |
1 hrsť | brokolica |
2 l | voda |
350 g | koreňová zelenina |
1 - 2 lyžíc | olej |
petržlenová vňať | |
podľa chuti: | |
soľ | |
1 - 2 kociek | slepačia bujón |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Kuracie krky uvaríme vo vriacej vode. Zatiaľ si očistíme cibuľu a zeleninu a všetko nakrájame nadrobno. Keď je mäso mäkké, krky vyberieme a necháme trochu vychladnúť. Mäso z krku "oberte. V druhom kastróle rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme koreňovú zeleninu. Podlievame vývarom z uvarených krku ". Keď je zelenina polomäkká, pridáme brokolicu, petržlen a kocku bujónu. Nakoniec prilejeme zvyšok vody, vložíme mäso z obranných krkov, podľa chuti osolíme, okoreníme a krátko povaríme. Hotovú polievku podávame ihneď.
Komentáre k receptu Polievka z kuracích krkov (1 komentár)
-
Zdeno
06.July 2020 17:33
Nehnevajte sa mňa, ale dať mäso ( kosti ) do vriacej body a potom zaklncovať bujónom Moja 13 rocná dcera sa ku týmto nezmyslom vyjadrila ....