Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Polievka z kuracích kostí

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66417x
Polievka z kuracích kostí

Ľahká a výdatná polievka zo zvyškov kuracích prsných "motýlikov".

vytlačiť recept Polievka z kuracích kostí
recept Polievka z kuracích kostí sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kocka slepačia bujón
1 kocka Mrkva
500 g hydinové kosti
1 ks cibula
1 hrsť zelenej fazuľky
1/2 ks petržlen

na ozdobu:

zelená petržlenová vňať

podľa chuti:

soľ
MAGGI korenia
mleté čierne korenie

podľa potreby:

Instantný čínske rezance

Postup prípravy receptu

Na polievku môžeme využiť kosti z kuracích pŕs "motýlikov" alebo iných častí hydiny. Kosti zalejeme studenou vodou a privedieme, najlepšie v tlakovom hrnci, do varu. Varíme zvoľna asi 35 minút. Keď sú zvyšky mäsa na kostiach mäkké, vývar scedíme, mäso z kostí obere a pokrájame na kúsky. Do vývaru pridáme na kocky nakrájanú alebo nastrúhanú koreňovú zeleninu, celú cibuľu, fazuľky. Použiť možno aj inú zeleninu. Vývar osolíme a varíme do zmäknutia zeleniny. Cibuľu potom z vývaru vyberieme a pridáme obrané mäso z kostí. Ak máme kostí málo, môžeme do polievky pre zosilnenie chute pridať kocku slepačieho bujónu a okoreniť. Bujón podávame s domácimi vaječnými rezancami, alebo vaječným zvitky. Odporúčam ale rýchlejší a chutný spôsob: Na dno misky (taniere) nasypeme instantné čínske rezance, zalejeme horúcim vývarom z kostí a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Polievka z kuracích kostí (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty