Polievka s kalerábom a vajciami
- polievky
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 61735x
Polievka, plná zeleniny, je pripravená podľa čínskej kuchyne. Keď ju uvaríme iba vo vode, nie v masovom vývaru, bude chutiť i vegetariánům.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | kaleráb |
1/2 ks | červená paprika |
2 l | bravčový vývar |
1 ks | cibula |
2 lyžice | sójová omáčka |
1 hrsť | mrazené fazuľky |
1 lyžička | vegeta |
1 hrnek | sušené huby |
1 ks | Mrkva |
1 hrsť | mrazený hrášok |
1 hrsť | mrazená kukurica |
1/4 ks | väčšia hlávka kapusty |
1 lyžica | solamyl |
1 štipka | glutasol |
2 lyžice | biele víno |
1 lyžička | mletý zázvor |
podľa chuti: | |
chilli | |
mletý korenie |
Postup prípravy receptu
Sušené huby na chvíľu namočíme do vody, aby zmäkli. V hrnčeku rozmiešame 2 vajcia a nalejeme ich na panvicu s rozohriatym olejom. Miešame, kým sa vajcia nezrazí a nestmavne. Vajcia vmiešame do polievky pred koncom varenia. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska, papriku na prúžky, zodratí mrkvu a kaleráb na rezance. Kapustu rozkrájame na kúsky. Všetku zeleninu nasypeme do hrnca, pridáme aj zeleninu zmrazenú a zalejeme bravčovým vývarom. Necháme variť asi 20 minút, do zmäknutia zeleniny. Prilejeme sójovú omáčku s vínom. Pridáme zázvor, vegetu, štipku glutasolu a podľa chuti chilli s korením. Polievku varíme ďalších 5 minút. Pred koncom varenia nasypeme do polievky vajcia a nalejeme do nej solamyl, rozkvedlaný v malom množstve studenej vody. Miešame do zhustnutia. Čínskou polievku s kaleráb a vajciami podávame horúcu. Mala by byť hustá a mierne štipľavá.