Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Polievka s kalerábom a vajciami

  • polievky
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60480x
Polievka s kalerábom a vajciami

Polievka, plná zeleniny, je pripravená podľa čínskej kuchyne. Keď ju uvaríme iba vo vode, nie v masovom vývaru, bude chutiť i vegetariánům.

vytlačiť recept Polievka s kalerábom a vajciami
recept Polievka s kalerábom a vajciami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
2 lyžice sójová omáčka
1 hrsť mrazené fazuľky
1 lyžička vegeta
1 hrnek sušené huby
1 ks Mrkva
1 hrsť mrazený hrášok
1 hrsť mrazená kukurica
1/4 ks väčšia hlávka kapusty
1 lyžica solamyl
1 štipka glutasol
2 lyžice biele víno
1 lyžička mletý zázvor
1/2 ks kaleráb
1/2 ks červená paprika
2 l bravčový vývar

podľa chuti:

chilli
mletý korenie

Postup prípravy receptu

Sušené huby na chvíľu namočíme do vody, aby zmäkli. V hrnčeku rozmiešame 2 vajcia a nalejeme ich na panvicu s rozohriatym olejom. Miešame, kým sa vajcia nezrazí a nestmavne. Vajcia vmiešame do polievky pred koncom varenia. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska, papriku na prúžky, zodratí mrkvu a kaleráb na rezance. Kapustu rozkrájame na kúsky. Všetku zeleninu nasypeme do hrnca, pridáme aj zeleninu zmrazenú a zalejeme bravčovým vývarom. Necháme variť asi 20 minút, do zmäknutia zeleniny. Prilejeme sójovú omáčku s vínom. Pridáme zázvor, vegetu, štipku glutasolu a podľa chuti chilli s korením. Polievku varíme ďalších 5 minút. Pred koncom varenia nasypeme do polievky vajcia a nalejeme do nej solamyl, rozkvedlaný v malom množstve studenej vody. Miešame do zhustnutia. Čínskou polievku s kaleráb a vajciami podávame horúcu. Mala by byť hustá a mierne štipľavá.

Komentáre k receptu Polievka s kalerábom a vajciami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty