Pohánka s bryndzou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 147156x
Varená pohánka s bryndzou, cibuľkou a opraženou slaninou. Vegetariáni môžu slaninu vynechať alebo nahradiť inou surovinou.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 větší hrstí | pohánka lúpaná nepražené |
1 ks | menšia cibuľa |
50 g | bryndza |
50 g | anglická slanina |
Postup prípravy receptu
Lúpanú pohánku sparíme vriacou osolenou vodou a necháme 20 minút napučiavať pod pokrievkou.
Medzitým si očistíme cibuľu a spolu s anglickou slaninou ju nakrájame nadrobno. Potom ich dáme restovat na rozhřátou panvicu. Bez oleja.
Hotovú pohánku scedíme a servírujeme na predhriaty tanier. Posypeme ju bryndzou a prelejeme smaženú cibuľku so slaninou.
Foto: Profimedia.cz