Podkarpatský boršč
- polievky
- ukrajinská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 5067x
Mamička bola Rusinko. Jej boršč som sa naučila variť a dnes ho varí aj dcéra pre svoju rodinu.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | bobkový list |
5 guličiek | celé nové korenie |
100 g | hlávková kapusta |
4 ks | zemiaky |
1 ks | červená repa |
3 lyžice | olej |
2 - 3 ks | hovädzie kosť |
400 g | hovädzie predné |
150 g | koreňová zelenina |
podľa chuti: | |
kyslá smotana | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
ocot |
Postup prípravy receptu
Hovädzie mäso nakrájame na kocky, pridáme hovädzie kosti a korenia, osolíme, okoreníme a varíme do mäkka. Koreňovú zeleninu si očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Rozohrejeme si panvicu s troškou oleja a zeleninu orestujeme, potom podlejeme trochou vývaru z pod mäsa, pridáme nakrájané kapustu a zemiaky a uvaríme domäkka. Na rozohriaty olej dáme najemno nastrúhanú červenú repu a dobre orestujeme. Robí sa to preto, že potom má polievka peknú červenú farbu. Pri restovanie repa pustí šťavu. Ak je repa suchá a šťavu moc nepúšťa, pridáme trochu vývaru. Tieto pripravené ingrediencie zmiešame dohromady. Podkarpatský boršč ochutíme a pridáme malú lyžicu octu. Tým sa polievka krásne sfarbia do červena. Podkarpatský boršč rozdelíme do tanierov a každú porciu ozdobíme kyslou smotanou. Na dochutenie polievky používam ešte navyše mletý bobkový list a nové korenie a dávam ho docela dost. Pridávam ho do hotovej polievky, pretože tieto nepřevařené ingrediencie nádherne polievku prevonia.