Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Podkarpatský boršč

  • polievky
  • ukrajinská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5067x
Podkarpatský boršč

Mamička bola Rusinko. Jej boršč som sa naučila variť a dnes ho varí aj dcéra pre svoju rodinu.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Podkarpatský boršč
recept Podkarpatský boršč sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks bobkový list
5 guličiek celé nové korenie
100 g hlávková kapusta
4 ks zemiaky
1 ks červená repa
3 lyžice olej
2 - 3 ks hovädzie kosť
400 g hovädzie predné
150 g koreňová zelenina

podľa chuti:

kyslá smotana
soľ
mletý korenie

podľa potreby:

ocot

Postup prípravy receptu

Hovädzie mäso nakrájame na kocky, pridáme hovädzie kosti a korenia, osolíme, okoreníme a varíme do mäkka. Koreňovú zeleninu si očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Rozohrejeme si panvicu s troškou oleja a zeleninu orestujeme, potom podlejeme trochou vývaru z pod mäsa, pridáme nakrájané kapustu a zemiaky a uvaríme domäkka. Na rozohriaty olej dáme najemno nastrúhanú červenú repu a dobre orestujeme. Robí sa to preto, že potom má polievka peknú červenú farbu. Pri restovanie repa pustí šťavu. Ak je repa suchá a šťavu moc nepúšťa, pridáme trochu vývaru. Tieto pripravené ingrediencie zmiešame dohromady. Podkarpatský boršč ochutíme a pridáme malú lyžicu octu. Tým sa polievka krásne sfarbia do červena. Podkarpatský boršč rozdelíme do tanierov a každú porciu ozdobíme kyslou smotanou. Na dochutenie polievky používam ešte navyše mletý bobkový list a nové korenie a dávam ho docela dost. Pridávam ho do hotovej polievky, pretože tieto nepřevařené ingrediencie nádherne polievku prevonia.

Komentáre k receptu Podkarpatský boršč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty