Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Poctivý hydinový vývar

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 147264x
Poctivý hydinový vývar

Pravá česká číra polievka výbornej chuti.

vytlačiť recept Poctivý hydinový vývar
recept Poctivý hydinový vývar sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 l voda
- odrezky mäsa
1 strúčik cesnak
1 ks malý zeler
1 ks pór
2 ks bielok
6 ks korenie celý
- soľ
- hydinové kosti
- muškátový oriešok mletý
1 ks cibuľka
1 ks Mrkva

Postup prípravy receptu

Kosti a odrezky vložíme do studenej, mierne osolenej vody a pridáme korenie. Dáme povariť. Varíme asi hodinu a pol. Ak sa nám voda z kostí pri varení vývaru, tak pridáme studenú.

Keď máme vývar dostatočne silný (ochutnáme aby sme to zistili) osolíme ho, ochutíme muškátovým orieškom (mletým) a necháme asi 15 minút stáť. Potom vývar precedíme cez filter na varenie kávy. Ak nemáme filter, použijeme kúsok čistého plátna.

Ak chcete docieliť dokonale číreho vývaru, vmiešajte do neho dva bielky. Bielky sa zrazí s nečistotami dohromady. Potom vývar ešte raz precedíme cez plátno alebo filter.

Do vývaru pridáme strúčik cesnaku, celú cibuľu a jemne pokrájanú zeleninu. Varíme ďalších 20 minút, aby sa zelenina prehriala. Podávame v nahřátých polievkových miskách. S vajcom alebo masovými, alebo pečeňovými knedličkami. Polievku môžeme dozdobiť podľa fantázie petržlenom alebo pažítkou.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Poctivý hydinový vývar (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty