Plzeňský medovník
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 134832x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 hrnek | cukor |
750 g | hladká múka |
3 ks | vajcia |
1 lyžička | jedlá soda |
2 lyžice | med |
100 g | maslo |
na ozdobu: | |
perník na strúhanie | |
náplň: | |
1/2 l | mlieko |
300 g | maslo |
1 balíček | vanilkový cukor |
2 cl | rum |
50 g | solamyl alebo pudingový prášok |
250 g | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Vajcia s cukrom, medom a maslom zmiešame a varíme v pare asi 15 minút. Pridáme sódu a ešte asi 5 minút varíme. Odstavíme a necháme prechladnúť. Do preosiatej múky postupne zapracovávame pripravenú hmotu. Cesto nesmie byť lepivé ani príliš tuhé. Rozdelíme ho na 8 dielov az každého vyvaľkáme tenkú, okrúhlu placku podľa veľkosti tortovej formy. Pečieme postupne na vymastený a vysypaný plech v strednej časti rúry pri 180 ° C len asi 7 - 10 minút. Mlieko, vanilkový cukor a solamyl za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Maslo s cukrom ušľaháme a postupne pridávame uvarený, prechladnuté puding a rum. Jednotlivé placky potrieme krémom a skladáme na seba. Zaťažíme a necháme 48 hodín rozležet v chladničke. Zvyšným krémom potrieme povrch a boky torty a posypeme jemne nastrúhaným perníkom.