Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plzeňský medovník

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 134832x
Plzeňský medovník

Pracnejšie príprava, ale výsledok nemá chybu.

vytlačiť recept Plzeňský medovník
recept Plzeňský medovník sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 hrnek cukor
750 g hladká múka
3 ks vajcia
1 lyžička jedlá soda
2 lyžice med
100 g maslo

na ozdobu:

perník na strúhanie

náplň:

1/2 l mlieko
300 g maslo
1 balíček vanilkový cukor
2 cl rum
50 g solamyl alebo pudingový prášok
250 g cukor múčka

Postup prípravy receptu

Vajcia s cukrom, medom a maslom zmiešame a varíme v pare asi 15 minút. Pridáme sódu a ešte asi 5 minút varíme. Odstavíme a necháme prechladnúť. Do preosiatej múky postupne zapracovávame pripravenú hmotu. Cesto nesmie byť lepivé ani príliš tuhé. Rozdelíme ho na 8 dielov az každého vyvaľkáme tenkú, okrúhlu placku podľa veľkosti tortovej formy. Pečieme postupne na vymastený a vysypaný plech v strednej časti rúry pri 180 ° C len asi 7 - 10 minút. Mlieko, vanilkový cukor a solamyl za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Maslo s cukrom ušľaháme a postupne pridávame uvarený, prechladnuté puding a rum. Jednotlivé placky potrieme krémom a skladáme na seba. Zaťažíme a necháme 48 hodín rozležet v chladničke. Zvyšným krémom potrieme povrch a boky torty a posypeme jemne nastrúhaným perníkom.

Komentáre k receptu Plzeňský medovník (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty