Pľúcko na smotane
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 132997x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | petržlen |
1 lyžica | horcica |
1 ks | cibula |
1 lyžica | hladká múka |
3 guličky | nové korenie |
600 g | bravčové pľúca |
1/4 ks | zeler |
200 ml | smotana na šľahanie |
1 ks | Mrkva |
1 kocka | cukor |
40 g | olej |
1 ks | citrón |
1 ks | bobkový list |
3 guličky | celý čierne korenie |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Očistené, napoly rozkrojené pľúca namáčame pol hodiny v studenej vode. Potom je pridáme do horúcej vody, osolíme, pridáme bobkový list, nové korenie, korenie a varíme do mäkka. Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme. Koreňovú zeleninu očistíme, umyjeme a nastrúhame. Na tuku speníme cibuľu, pridáme strúhanú zeleninu a osmažíme. Všetko zaprášime hladkou múkou a opražíme do ružova. Potom zalejeme vývarom z plíček, dobre premiešame a povaríme. Nakoniec omáčku zalejeme smotanou a rozmixujeme. Omáčku dochutíme horčicou, cukrom a citrónovou šťavou. Prelejeme cez jemne usekané Plicku a podávame. Vhodnou prílohou je žemľové knedle.