Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pľúcko na smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 132997x
Pľúcko na smotane

Pokrm z bravčových pľúc a sladkej smotany.

vytlačiť recept Pľúcko na smotane
recept Pľúcko na smotane
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks petržlen
1 lyžica horcica
1 ks cibula
1 lyžica hladká múka
3 guličky nové korenie
600 g bravčové pľúca
1/4 ks zeler
200 ml smotana na šľahanie
1 ks Mrkva
1 kocka cukor
40 g olej
1 ks citrón
1 ks bobkový list
3 guličky celý čierne korenie

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Očistené, napoly rozkrojené pľúca namáčame pol hodiny v studenej vode. Potom je pridáme do horúcej vody, osolíme, pridáme bobkový list, nové korenie, korenie a varíme do mäkka. Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme. Koreňovú zeleninu očistíme, umyjeme a nastrúhame. Na tuku speníme cibuľu, pridáme strúhanú zeleninu a osmažíme. Všetko zaprášime hladkou múkou a opražíme do ružova. Potom zalejeme vývarom z plíček, dobre premiešame a povaríme. Nakoniec omáčku zalejeme smotanou a rozmixujeme. Omáčku dochutíme horčicou, cukrom a citrónovou šťavou. Prelejeme cez jemne usekané Plicku a podávame. Vhodnou prílohou je žemľové knedle.

Komentáre k receptu Pľúcko na smotane (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty