Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pľúca na smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 136558x
Pľúca na smotane

Opäť jeden pokrm z bravčových vnútorností. V čase prípravy nie je zahrnuté namáčanie.

vytlačiť recept Pľúca na smotane
recept Pľúca na smotane
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

600 g bravčové pľúca
1 lístok bobkový list
1 lyžica horcica
1 lyžica hladká múka
1 ks citrón
40 g olej
3 guličky celý čierne korenie
1/4 ks zeler
1 ks Mrkva
3 guličky nové korenie
1 ks cibula
1 ks petržlen
200 ml smotana na varenie
1 kocka cukor

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Pľúca očistíme, prekrojíme na pol a pol hodiny máčame v studenej vode. Potom je preložíme do horúcej osolenej vody, pridáme korenie a varíme domäkka. Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme. Koreňovú zeleninu očistíme a nastrúhame. Na oleji speníme cibuľu, pridáme strúhanú zeleninu, zaprášime múkou a orestujeme. Všetko zalejeme vývarom z plíček a povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu, umixujeme alebo prepasírujeme a ochutíme horčicou, octom a cukrom. Plicku na smotane podávame s knedľou.

Komentáre k receptu Pľúca na smotane (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty