Plnka z cukety a syra
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 70493x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | gothaj |
500 g | cuketa |
1/2 sklenky | olej |
200 g | eidam |
4 ks | vajcia |
1 hrnek | hladká múka |
1 ks | cibula |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
podľa chuti: | |
3 strúčiky | cesnak |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
majorana |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme a olúpeme. Cuketu nakrájame spolu s cibuľou a gothajem na drobné kocky. Syr nastrúhame a pridáme k cuketě. Do základu plnky pridáme múku, olej, kypriaci prášok a podľa chuti majoránku a korenie. Pridáme prelisovaný cesnak. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky pridáme do základu plnky, ktorú osolíme a dôkladne premiešame. Z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi. Formu alebo ideálne zapekacej formu vymastíme a vysypeme. Rozložíme do nej plnku a pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Plnkou z cukiny môžeme kľudne naplniť mäso alebo samotnú polku vydlabané cukety. Keď vynecháme salámu, získame skvelý vegetariánsky pokrm. Upečenú plnku z cukety a syra podávame horúcu s prílohou podľa vlastnej chuti.