Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnka z cukety a syra

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 70493x
Plnka z cukety a syra

Menej známy recept, ako dobre spracovať nadúrodu cukiet.

vytlačiť recept Plnka z cukety a syra
recept Plnka z cukety a syra sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g gothaj
500 g cuketa
1/2 sklenky olej
200 g eidam
4 ks vajcia
1 hrnek hladká múka
1 ks cibula
1/2 balíčku prášok do pečiva

podľa chuti:

3 strúčiky cesnak
soľ
mleté čierne korenie
majorana

Postup prípravy receptu

Zeleninu očistíme a olúpeme. Cuketu nakrájame spolu s cibuľou a gothajem na drobné kocky. Syr nastrúhame a pridáme k cuketě. Do základu plnky pridáme múku, olej, kypriaci prášok a podľa chuti majoránku a korenie. Pridáme prelisovaný cesnak. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky pridáme do základu plnky, ktorú osolíme a dôkladne premiešame. Z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi. Formu alebo ideálne zapekacej formu vymastíme a vysypeme. Rozložíme do nej plnku a pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Plnkou z cukiny môžeme kľudne naplniť mäso alebo samotnú polku vydlabané cukety. Keď vynecháme salámu, získame skvelý vegetariánsky pokrm. Upečenú plnku z cukety a syra podávame horúcu s prílohou podľa vlastnej chuti.

Komentáre k receptu Plnka z cukety a syra (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty