Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnený zeler so šampiňónmi a slaninou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8671x
Plnený zeler so šampiňónmi a slaninou

Recept na jednoduché a dobre stráviteľné jedlo.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Plnený zeler so šampiňónmi a slaninou
recept Plnený zeler so šampiňónmi a slaninou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

0,5 ks citrón
3 lyžice olej
3 dl biele víno
1 ks vajcia
10 dkg anglická slanina
1 ks zeler
1 strúčik cesnak
10 dkg šampiňóny
soľ
1 hrsť sekaná petržlenová vňať
1 ks cibula

podľa chuti:

mletý kmín
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Očistený, umytý a napol rozkrojený zeler dáme do studenej vody s citrónovou šťavou. Osolíme a zvoľna 20 minút povaríme. Potom zelery vyberieme a necháme vychladnúť. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú slaninu alebo šunku, nakrájané šampiňóny, prelisovaný strúčik cesnaku, soľ, korenie a drvená rasca. Krátko podusíme. Obe polovice uvareného a vychladnutého zeleru opatrne vydlabeme lyžičkou alebo vidličkou. Vydlabaný hmotu roztlačíme, zmiešame s vajcom a všetko primiešame do podusené zmesi. Zmesou potom naplníme vydlabané polovičky zeleru. Naplnené zelery vložíme do pekáča, podlejeme vínom alebo vývarom z zeleru a necháme zapiecť asi 20 minút. Plnený zeler so šampiňónmi a slaninou rozdelíme na taniere a povrch bohato ozdobíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa výborne hodí zemiaky alebo zemiaková kaša, dozdobíme podľa vlastného vkusu. Ak vynecháme slaninu alebo šunku, možno jedlo podávať aj vegetariánům. Vývar zo zeleru sa výborne hodí na prípravu zeleninovej polievky.

Komentáre k receptu Plnený zeler so šampiňónmi a slaninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty