Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnený vyprážaný hermelín

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 55726x
Plnený vyprážaný hermelín

Smažená rychlovka, ktorú určite poznáte. V tomto receptu pridáme na dochutenie trochu korenia.

vytlačiť recept Plnený vyprážaný hermelín
recept Plnený vyprážaný hermelín sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 plátkov šunka
grilovacie korenie
1 ks hermelín

na obalenie:

1 - 2 ks vajcia
strúhanka
grilovacie korenie

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Hermelín (menšie a vyššie) rozkrojíme tak, aby nám vznikla 3 rovnako hrubá kolieska. Plátkový šunku rozkrojíme Vnútorné strany koliesok jemne posypeme grilovacím korením. Šunku rozkrájame na trojuholníky. Na prvý koliesko položíme 2 - 3 trojuholníčky šunky tak, aby príliš nesiahali, priklopíme stredným kolieskom hermelín, opäť šunka a už len "uzavrieme" posledným kolieskom. Naplnený hermelín trochu zatlačíme. Vajcia rozšľaháme a primiešame štipku grilovacieho korenia. Najskôr ponoríme okraje syra a obtočíme vo vajíčku, to isté v strúhanke a postup opakujeme. Nakoniec syr obalíme vo vajíčku a strúhanke celý. Na panvici rozpálime väčšie množstvo oleja a syr po oboch stranách dozlata usmažíme. Nemal by sa vďaka pracnému obaľovanie roztiecť. Plnený vyprážaný hermelín podávame ihneď, recept je na 1 porciu. Podávame s prílohou podľa chuti a obložíme čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Plnený vyprážaný hermelín (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt