Plnený rezeň špenátom a mozzarelou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 26403x
Netradičné zmes chutí a farieb. Tento recept vznikol náhodou, ja mala chuť na špenát a manžel na rezeň, tak som to dala dohromady. Je to moc dobré!
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
25 dkg | varený špenát |
25 dkg | mozzarelou |
soľ | |
4 plátky | kuracie alebo bravčový rezeň |
na obalenie: | |
1 kelímok | strúhanka |
3 ks | vajcia |
1 kelímok | hladká múka |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Umyté plátky mäsa naklepeme a osolíme. Uvaríme špenát tak, ako sme zvyknutí. Na plátky mäsa kladieme uvarený a vychladnutý špenát, pridáme nakrájanú mozzarelou. Smotáme a pripichneme špáradlom. Naplnené rezne obaľujeme v klasickom trojobale - múka, vajcia, strúhanka. Usmažíme na oleji po všetkých stranách. Vhodnou prílohou k plneným řízkům špenátom a mozzarellou sú opekané zemiaky, hranolky alebo krokety. Nech vám chutí.