Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnený kysnutý závin

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 91462x
Plnený kysnutý závin

Toto je hlavne recept na cesto a prípravu závinu. Náplň môže každý použiť podľa chuti a počtu stravníkov. U nás sa plní lekvárom alebo makom.

vytlačiť recept Plnený kysnutý závin
recept Plnený kysnutý závin sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 ks vajcia
20 g droždie
8 - 10 lyžíc mlieko
1/2 kg hladká múka
6 kociek cukor
250 g maslo

na potření:

1 ks vajcia

podľa chuti:

náplň

Postup prípravy receptu

V malej mištičke si z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Necháme ho vzísť. Do misy si preosejeme múku, pridáme vajcia, vyplývajúci kvások a rozpustené vychladnuté maslo. Všetko dôkladne prepracujeme do cesta, zabalíme do utierky a dáme asi na pol hodiny odpočinúť do chladničky. Z odleželého cesta vyvaľkáme dva obdĺžniky, ktoré potrieme náplňou, zabalíme ich do závinov, potrieme rozšľahaným vajcom a asi 15 minút necháme na plechu odstáť. Rúru predhrejeme na 180 ° C a záviny v nej upečieme.

Komentáre k receptu Plnený kysnutý závin (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty