Plnený kysnutý závin
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 91462x
Toto je hlavne recept na cesto a prípravu závinu. Náplň môže každý použiť podľa chuti a počtu stravníkov. U nás sa plní lekvárom alebo makom.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 ks | vajcia |
20 g | droždie |
8 - 10 lyžíc | mlieko |
1/2 kg | hladká múka |
6 kociek | cukor |
250 g | maslo |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
náplň |
Postup prípravy receptu
V malej mištičke si z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Necháme ho vzísť. Do misy si preosejeme múku, pridáme vajcia, vyplývajúci kvások a rozpustené vychladnuté maslo. Všetko dôkladne prepracujeme do cesta, zabalíme do utierky a dáme asi na pol hodiny odpočinúť do chladničky. Z odleželého cesta vyvaľkáme dva obdĺžniky, ktoré potrieme náplňou, zabalíme ich do závinov, potrieme rozšľahaným vajcom a asi 15 minút necháme na plechu odstáť. Rúru predhrejeme na 180 ° C a záviny v nej upečieme.