Plnený bravčový bôčik
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 148437x
Veľmi jednoducho naplnený bravčový bôčik. Plnku pripravíme z mäsa, mletého mäsa a korenia. Vhodná na sviatočný stôl alebo len k nedeľnému obedu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | bravčový bok |
250 ml | mäsový vývar |
na potření: | |
2 lyžice | bravčovú masť |
omáčka: | |
1 lyžica | hladká múka |
plnka: | |
1 lyžica | horcica |
4 lyžice | sekaná petržlenová vňať |
100 g | mäso na rezne |
1 ks | vajcia |
2 lyžice | kečup |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
mleté čierne korenie | |
300 g | miešané mleté mäso |
majorana | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mäso na rezne nakrájame na drobné kocky, zmiešame ich s mletým mäsom, vajcom, rajským pretlakom, kečup, korením a petržlenovou vňaťou, horčicou a dochutíme. Bôčik nakrojíme tak, aby nám vznikla kapsa. Zvnútra mäso zľahka osolíme a okoreníme. Vrecko naplníme plnkou a pevne zašijeme. Necháme vývar vzkypieť na pekáčiku a vložíme do neho naplnené bôčik kožou dole. Povaríme 10 minút. Potom bôčik otočíme a nakrojíme ho do tvaru mriežky, potrieme masťou a osolíme. Takto prípravy pečenia dáme piecť do stredne rozohriatej rúre. Pri pečení nezabúdame podlievať šťavou a vývarom. Po upečení zaprášime Výpek hladkou múkou a krátko povaríme. Podávame so zemiakmi, zemiakovým šalátom alebo zemiakovou kašou.
Komentáre k receptu Plnený bravčový bôčik (1 komentár)
-
Štefan
10.April 2016 10:20
Je to jeden z najlepších receptov na plnený bočík.