Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnený bravčový bôčik

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 148437x
Plnený bravčový bôčik

Veľmi jednoducho naplnený bravčový bôčik. Plnku pripravíme z mäsa, mletého mäsa a korenia. Vhodná na sviatočný stôl alebo len k nedeľnému obedu.

vytlačiť recept Plnený bravčový bôčik
recept Plnený bravčový bôčik
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg bravčový bok
250 ml mäsový vývar

na potření:

2 lyžice bravčovú masť

omáčka:

1 lyžica hladká múka

plnka:

1 lyžica horcica
4 lyžice sekaná petržlenová vňať
100 g mäso na rezne
1 ks vajcia
2 lyžice kečup
2 lyžice paradajkový pretlak
mleté čierne korenie
300 g miešané mleté mäso
majorana
soľ

Postup prípravy receptu

Mäso na rezne nakrájame na drobné kocky, zmiešame ich s mletým mäsom, vajcom, rajským pretlakom, kečup, korením a petržlenovou vňaťou, horčicou a dochutíme. Bôčik nakrojíme tak, aby nám vznikla kapsa. Zvnútra mäso zľahka osolíme a okoreníme. Vrecko naplníme plnkou a pevne zašijeme. Necháme vývar vzkypieť na pekáčiku a vložíme do neho naplnené bôčik kožou dole. Povaríme 10 minút. Potom bôčik otočíme a nakrojíme ho do tvaru mriežky, potrieme masťou a osolíme. Takto prípravy pečenia dáme piecť do stredne rozohriatej rúre. Pri pečení nezabúdame podlievať šťavou a vývarom. Po upečení zaprášime Výpek hladkou múkou a krátko povaríme. Podávame so zemiakmi, zemiakovým šalátom alebo zemiakovou kašou.

Komentáre k receptu Plnený bravčový bôčik (1 komentár)

  • Štefan 10.April 2016 10:20

    Je to jeden z najlepších receptov na plnený bočík.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty