Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnený bravčový bôčik

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 146211x
Plnený bravčový bôčik

Veľmi jednoducho naplnený bravčový bôčik. Plnku pripravíme z mäsa, mletého mäsa a korenia. Vhodná na sviatočný stôl alebo len k nedeľnému obedu.

vytlačiť recept Plnený bravčový bôčik
recept Plnený bravčový bôčik
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 ml mäsový vývar
1 kg bravčový bok

na potření:

2 lyžice bravčovú masť

omáčka:

1 lyžica hladká múka

plnka:

1 ks vajcia
2 lyžice kečup
2 lyžice paradajkový pretlak
mleté čierne korenie
300 g miešané mleté mäso
majorana
soľ
1 lyžica horcica
4 lyžice sekaná petržlenová vňať
100 g mäso na rezne

Postup prípravy receptu

Mäso na rezne nakrájame na drobné kocky, zmiešame ich s mletým mäsom, vajcom, rajským pretlakom, kečup, korením a petržlenovou vňaťou, horčicou a dochutíme. Bôčik nakrojíme tak, aby nám vznikla kapsa. Zvnútra mäso zľahka osolíme a okoreníme. Vrecko naplníme plnkou a pevne zašijeme. Necháme vývar vzkypieť na pekáčiku a vložíme do neho naplnené bôčik kožou dole. Povaríme 10 minút. Potom bôčik otočíme a nakrojíme ho do tvaru mriežky, potrieme masťou a osolíme. Takto prípravy pečenia dáme piecť do stredne rozohriatej rúre. Pri pečení nezabúdame podlievať šťavou a vývarom. Po upečení zaprášime Výpek hladkou múkou a krátko povaríme. Podávame so zemiakmi, zemiakovým šalátom alebo zemiakovou kašou.

Komentáre k receptu Plnený bravčový bôčik (1 komentár)

  • Štefan 10.April 2016 10:20

    Je to jeden z najlepších receptov na plnený bočík.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty