Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnení utopenci

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9497x
Plnení utopenci

Snáď tradičné recept na utopence.

vytlačiť recept Plnení utopenci
recept Plnení utopenci
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 kg špekáček

nálev:

10 guličiek nové korenie
5 lístkov bobkový list
0,6 l ocot
20 guličiek celý korenie
1 l voda
100 g cukor

náplň:

1 pohár sterilizovaná kapie
1 štipka soľ
3 ks cibula
5 ks sterilizované uhorky
2 - 3 ks feferónka
3 lyžice olej

Postup prípravy receptu

Najprv je nutné nájsť naozaj chuťovo dobré špekáčky. To v dnešnej dobe nie je jednoduchá úloha. Cibuľu olúpeme a nakrájame na půlkolečka. Zmiešame so sterilizovanú kapiou a jemne nasekanými feferónka. Mierne osolíme, pridáme olej a dobre premiešame. Špekáčky olúpeme, pozdĺžne narežeme a naplníme pripravenou zmesou zeleniny. Do každého špekáčky ešte vložíme rez kyslé uhorky a naskladáme do vhodnej nádoby. Ocot, cukor, korenie a vodu zvaríme, podľa potreby osolíme. Ak máme, môžeme použiť aj zvyšný nálev z uhoriek. Prevaríme približne 1 minútu. Necháme chvíľku vychladnúť a ešte teplým nálevom zalievame pripravené utopencov. Tradičné plnené utopence necháme vychladnúť a uložíme do chladničky. Necháme minimálne týždeň uležať a potom podávame ako chuťovku.

Komentáre k receptu Plnení utopenci (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty