Plnení utopenci
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 9497x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 kg | špekáček |
nálev: | |
10 guličiek | nové korenie |
5 lístkov | bobkový list |
0,6 l | ocot |
20 guličiek | celý korenie |
1 l | voda |
100 g | cukor |
náplň: | |
1 pohár | sterilizovaná kapie |
1 štipka | soľ |
3 ks | cibula |
5 ks | sterilizované uhorky |
2 - 3 ks | feferónka |
3 lyžice | olej |
Postup prípravy receptu
Najprv je nutné nájsť naozaj chuťovo dobré špekáčky. To v dnešnej dobe nie je jednoduchá úloha. Cibuľu olúpeme a nakrájame na půlkolečka. Zmiešame so sterilizovanú kapiou a jemne nasekanými feferónka. Mierne osolíme, pridáme olej a dobre premiešame. Špekáčky olúpeme, pozdĺžne narežeme a naplníme pripravenou zmesou zeleniny. Do každého špekáčky ešte vložíme rez kyslé uhorky a naskladáme do vhodnej nádoby. Ocot, cukor, korenie a vodu zvaríme, podľa potreby osolíme. Ak máme, môžeme použiť aj zvyšný nálev z uhoriek. Prevaríme približne 1 minútu. Necháme chvíľku vychladnúť a ešte teplým nálevom zalievame pripravené utopencov. Tradičné plnené utopence necháme vychladnúť a uložíme do chladničky. Necháme minimálne týždeň uležať a potom podávame ako chuťovku.